NOGOMET - TRANSFER

Neretljak u Ligu prvaka

06.01.2002.
u 00:00

* Kada su se Rusi približili mojim zahtjevima, pristao sam potpisati trogodišnji ugovor, pa ću sa Spartakom u kolovozu zaigrati u Ligi prvaka

OSIJEK - Višemjesečna "saga" o Mati Neretljaku, intenzivirana na prijelazu kalendarskih godina, napokon dobiva epilog sutrašnjim odlaskom mladoga hrvatskog reprezentativca u Moskvu, u momčad višestrukog ruskog prvaka Spartaka. Prava ponuda očito ruši sve barijere, pa je prvo vodstvo "bijelo-plavih" upalilo zeleno svjetlo zbog 500 tisuća eura odštete, a potom je i 21-godišnji stoper omekšao svoju odbojnost prema podmoskovskim večerima, svjestan da ipak ide u višemilijunsku svjetsku metropolu, u klub koji je redoviti, i to vrlo istaknuti, sudionik Lige prvaka europskih zemalja.

- Sve je dogovoreno i stavljeno na papir, pa se čeka samo nedjeljni povratak sportskog direktora Spartaka s odmora da se ugovor i službeno klupski potvrdi. To znači da u ponedjeljak putujem u Moskvu i ubrzo produžavam s novim suigračima na pripreme u Tursku - napokon smiren pričao je jučer Neretljak pakirajući stvari u svom obiteljskom domu u Orašju.

Proteklih je dana bilo užareno u pregovaračkom trokutu Osijek - Zagreb - Orašje, ali je sve ipak riješeno na svestrano zadovoljstvo.

- Već u završnici pregovora nakratko je opet uskrsnula mogućnost odlaska u Njemačku, ali uvjeti nisu bili ni približni onima koje je nudio Spartak. Kada su se još Rusi približili mojim zahtjevima, tada sam i ja pristao potpisati trogodišnji ugovor s višestrukim i aktualnim ruskim prvakom. Spartak je prvak za 2001. godinu, jer sezona u Rusiji traje od ožujka do studenoga 2002. godine, samo s mjesecom stanke tijekom Svjetskog prvenstva. Dakle, eto me u kolovozu sa Spartakom u prestižnoj Ligi prvaka. Ne znam još ni u kakvoj formaciji Spartak igra, ali to je manje važno od činjenice da sam zadovoljan zaključenim poslom i da se sad samo trebam što bolje pripremiti - zaključio je Neretljak.

D. Kasač

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije