Nadjačali Sevillu

Nezaustavljiva Barca izjednačila Realov rekord uz novu Messijevu čaroliju

Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
28.02.2016.
u 22:20

Ivan Rakitić zaigrao je protiv bivšeg kluba od 75. minute zamijenivši Roberta

Barcelona u španjolskom prvenstvu nezaustavljivo juri prema obrani naslova prvaka. Na Nou Campu izabranici Luisa Enriquea savladali su Sevillu sa 2:1 i upisali 21. ovosezonsku pobjedu. Ujedno ovo je Kataloncima 34. uzastopna utakmica bez poraza u svim natjecanjima čime su izjednačili rekord Real Madrida.

Iako su gosti priredili hladan tuš za domaće navijače u 20. minuti kada je Vitolo pogodio za vodstvo ubrzo je uslijedio preokret. Desetak minuta poslije Barcelona je izjednačila sjajnim pogotkom Lionela Messija iz slobodnog udarca. Bio mu je to 17. gol u prvenstvu i 25. koji je dosad u svim natjecanjima zabio Sevilli (iz isto toliko utakmica). Uz Andalužane, velika Argentinčeva "mušterija" je i Atletico Madrid kojem je također 25 puta zatresao mrežu.

Uzbudljiv je bio početak drugog dijela. Rico je u 48. minuti obranio udarac Neymara, ali već u nastavku akcije Suarez i Messi izigrali su goste na malom prostoru, a loptu je u mrežu gurnuo Pique.

Uslijedile su sjajne obrane vratara. Prvo je Bravo skinuo zicer Gameiru, a potom je i Rico zaustavio udarce Neymara i Busquetsa. Suarez u 73. minuti nije iskoristio Messijevu asistenciju.

Ivan Rakitić zaigrao je protiv bivšeg kluba od 75. minute zamijenivši Roberta. Tri minute potom N'Zonzi je mogao zabiti za izjednačenje.

Barcelona je do kraja utakmice pokušala povećati vodstvo, no ostalo je 2:1. 

>>Ronaldo se ispričao, no Perez je već pronašao zamjenu za Portugalca!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije