TRI LAKA KOMADA

Nezaustavljivi Hajduk: Na Poljudu lakoćom pao Slaven Belupo

Hajduk - Slaven Belupo
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
02.03.2014.
u 19:02

Elvisu Scoriji povratak na klupu Slavena neće ostati u lijepom sjećanju. U Poljud je stigao kao trener, koji devet godina nije izgubio protiv Hajduka, a onda mu je Tudor vratio za sve te godine.

Stroj Igora Tudora sve melje, Hajduk se iznimnom lakoćom obračunao sa Slaven Belupom. Na kraju je bilo 3:0 (2:0), a s tim rezultatom gosti iz Koprivnice na kraju mogu biti i zadovoljni.

Elvisu Scoriji povratak na klupu Slavena neće ostati u lijepom sjećanju. U Poljud je stigao kao trener, koji devet godina nije izgubio protiv Hajduka, a onda mu je Tudor vratio za sve te godine.

Hajduk je ušao furiozno u utakmicu, preuzeo je kontrolu lopte, visoko napao dvije linije Slavena, tek je Novinić bio isturen prema naprijed. I da se razumijemo, kad kažemo furiozno, to ne znači da je bilo bezglavo, silovito...

Hajduk je igrom razmontirao nemoćne goste, bila je to briljantna predstava Tudorove momčadi. Bijeli su na vrhuncu forem, ožujak u kojem moraju u goste u Pulu i Osijek, pa u Poljud stiže Dinamo, bit će iznimno zanimljiv.

Ispred Pelinovih vratiju sijevalo je otpočetka, već u 5. minuti bilo je 1:0. Vršajević je odlično ubacio, a Andrijašević glavom matirao nemoćnog Pelina. Bile su to minute Franka Andrijaševića, par trenutaka kasnije opet je Vršajević ubacio, ali ovaj put Pelin je krajnjim naporom obranio. U 15. minuti asistent je bio Pašalić, a Andrijašević je odličnim udarcem pogodio vratnicu. Pelin je bio na streljani, skidao je udarce Maglice, Bradarića, Vršajevića...

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

A u 29. minuti bio je nemoćan nakon što je Pašalić ubacio, a Maglica poentirao. Elvis Scoria nemoćno je širio ruke. Nevjerojatno je bilo što je Hajduk radio Slaven Belupu, odavno nismo vidjeli takvo nogometnom maskariranje. Uostalom, statistika na kraju prvog dijela bila je jasna. I pogubna za goste. Hajduk je imao 81 posto posjed lopte, deset puta pucao je u okvir (ukupno 11 udaraca), imao sedam kornera. Slaven nije izlazio iz svog šesnaesterca. Prvi udarac prema vratima Stipice Slaven je imao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela.

U nastavku je Hajduk mrvicu spustio ritam, ali to je bilo dovoljno za još jedan gol. Opet su u koprodukciji bili Pašalić i Maglica. Prve minute dobio je i Uzbekistanac Tima Abdukholikov. Čini se da ima nešto...

- Prvo poluvrijeme je bilo jedno od naših boljih izdanja. Veseli me da smo dosegli zrelost da možemo završavati utakmice prije sučevog zvižduka. Uvijek je bilo nekih drama. Od ovog trenutka se okrećemo pravom ispitu, a to je naš tradicionalni neugodni protivnik Istra - kazao je Tudor te dodao:

- Svaki trening i svaka utakmica nam mora biti pomak, uvijek želim napredak. Bitno je imati ideju. Važan je posjed, ali i trenutak kad izgubiš loptu. Reposjed ti daje mogućnost velikog posjeda

>> Lokosi nisu uspjeli ni 12. put: Dinamo se vratio iz negativnog rezultata

Ključne riječi

Komentara 4

LI
list68
09:37 03.03.2014.

Volim Hajduk i od kada znam za svoju Familiju, svi su navijali za Hajduk, ali mislim da će Hajduk na kraju biti 3., ili 4. . Ne mogu se oni boriti za 1. mjesto dok im "ispod-prosječni", igrači stvaraju pomutnju kada dođu do "šesnaesterca", vidjelo se to i jučer u 1-2, navrata.

Avatar mlijeko
mlijeko
22:05 02.03.2014.

Hajduk je dominantan u taktičkom i trkačem pogledu u odnosu na cijelu HNL. Igraju moderan i gledljiv nogomet. U utakmici sa Slaven Belupom i drugi i treći gol su postigli nakon nedozvoljenih pozicija. Dobar je bio komentator utakmice. Nnakon drugogg pogotka je konstatirao da je bio "mali ofsajd", a kod trećega čak su bile dvije nedozvoljene pozicije prije gola. No to ne umanjujeodličnu predstavu Hajduka koji bi pobjedio i bez pomoći osječkih sudaca.

Avatar mohito
mohito
10:49 03.03.2014.

vidjelo se protiv dinama u dvije utakmice i sedam lakih komada kak je hajduk "dominantan u taktickom i trkackom pogledu" - pa cak je i protiv dragovoljca bil nadigran u prvom poluvremenu, ali su se izvukli zahvaljujuci ponajvise slaboj realizaciji dragovoljca…cak i jucer, kad su dominirali dva od tri gola dali iz zaljedja…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije