OBITELJ HERNANDEZ

Ni prijateljstvo oca s izbornikom pomoglo sinu

Javier Hernandez
AFP
13.06.2010.
u 12:17

Napadač Meksika Javier Hernandez (22) nastavio djedovu i očevu tradiciju jer su i oni nastupali na SP-ima.

Meksičkom napadaču Javieru Hernandezu (22) bilo je suđeno zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Naime, on je već treći član obitelji Hernandez kojem je to uspjelo, djed Tomas (78) igrao je na SP-u 1954. u Švicarskoj, a otac Javier (54) u Meksiku 1986. godine.

Javier Hernandez mlađi zvijezda je postao praktički preko noći. Svoj prvi nastup za reprezentaciju imao je tek 30. rujna 2009., u porazu od Kolumbije. No već u iduća tri nastupa za Meksiko postigao je četiri pogotka.

U školu s Aguirreom

No, iako je u zadnjih 29 nastupa za klub i reprezentaciju postigao 22 gola, Javieru ni to nije bilo dovoljno da odigra više od posljednjih 17 minuta u utakmici protiv Južnoafričke Republike. Izbornik Javier Aguirre prednost je dao 34-godišnjem Guilermu Francu, članu West Ham Uniteda.

Prednost Hernandez nije dobio ni zbog prijateljstva svoga oca s izbornikom. Naime, otac mu je osamdesetih godina igrao s izbornikom Aguierreom u Guadalajari, a išli su i zajedno u školu u Mexico Cityju.

U prekjučerašnjoj utakmici s tribina Soccer Cityja u Johannesburgu gledala ga je cijela obitelj, otac, majka i djed. Kako bi bodrio sina s tribina, Javier Hernandez stariji nedavno je dao otkaz na mjesto trenera druge momčadi Guadalajare.

– Tražio sam od kluba dopuštenje za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Nisam ga dobio. Porazgovarao sam s članovima obitelji i odlučio da ću podnijeti ostavku. Želio sam otići na SP gledati kako moje dijete igra nogomet. To je prioritet. Posao nije – rekao je nekadašnji meksički reprezentativac te dodao:

– Odluka nije bila ugodna, ali je bila prava. Guadalajara je vječna, ja nisam. Važni trenuci u životu tjeraju vas da donosite odluke za koje mislite da su najbolje.

U Man Utd. za 10 mil. £

Uostalom, prihodi od trenerskog posla više mu nisu potrebni, jer sin Javier je ove sezone za 10 milijuna funta prešao iz Guadalajare u Manchester United, potpisavši petogodišnji ugovor s crvenim vragovima.

Sir Alex Ferguson dao mu je veliki kompliment.

– Gledao sam ga u puno utakmica, a svojim me potezima podsjetio na Cristiana Ronalda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije