na pragu augsburga

Njemački novinar otkriva koliko će Osijek zaraditi od transfera Diona Belje u Bundesligu

Osijek: Utakmica 13. kola Prve HNL, NK Osijek - NK Istra 1961.
Davor Javorovic/PIXSELL
12.01.2023.
u 08:37

Beljo ipak neće srušiti klupski rekord, barem prema pisanju njemačkog novinara koji uvijek ima dobre izvore

Dion Drena Beljo jedan je od najtalentiranijih napadača kojih Hrvatska ima, a sada je na pragu odlaska u bundesligaša Augsburg. Iako su u klubu očekivali da će mladi reprezentativac porušiti klupski rekord po pitanju transfera, to ipak neće biti slučaj, barem prema pisanju njemačkog novinara Florian Plettenberg

Mirko Marić i njegov transfer u Monzu od 4.5 milijuna eura mogao bi ostati dosadašnji rekorder jer dobro upućeni Plettenberg javlja da će bijelo-plavi za Belju dobiti manje od pet milijuna eura. Jedno vrijeme se pisalo da će slavonski klub dobiti za svog dragulja između pet i šest milijuna eura, neki su priželjkivali i sedam, no čini se da je cifra daleko manja.

To je svakako velika šteta jer ne događa se ovakva prilika svakog dana, jedno vrijeme je u igri bila Borussia Moenchengladbach, a zadnji klub kojeg je Beljo odbio bio je Dinamo

 

 

- Dobio sam informaciju da je transfer zaključen. Beljo će se ugovorom vezati za Augsburg do 2027. godine, a odšteta je manja od pet milijuna eura. Beljo je htio novi korak u karijeri i transfer u Bundesligu - piše Plettenberg, novinar Sky Sporta.

U-21 reprezentativac  je ove sezone odigrao 16 utakmica u kojima je zabio osam golova i ima dvije asistencije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije