Srbi se već vide u polufinalu

Nijemci strahuju od urote Rajevac - Antić!

'Germany\'s Philipp Lahm and Piotr Trochowski (R) play rugby during a training session in Pretoria June 21, 2010.  REUTERS/Ina Fassbender (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)'
'INA FASSBENDER'
23.06.2010.
u 10:57

- Baš me briga ako Elf ispadne. Zabit ćemo gol i otplesati im ples za oproštaj, kaže Boateng, rođeni Berlinac.

Njemačka drhti! Ne baš kao Engleska, ali posljednjih 90 minuta skupine D europski doprvak iščekuje sa strahom. Gana mora pasti, a dodatni motiv je Kevin Boateng.

Rođeni Berlinac igrao je za sve mlađe kategorije Elfa, da bi se potom okrenuo pravoj domovini. A u predvečerje SP-a slomio je nogu prvoj njemačkoj zvijezdi Michaelu Ballacku. I još uoči utakmice dolio ulje na vatru.

– Baš me briga ako Njemačka izleti! Mi želimo dalje, zabit ćemo gol i još im otplesati jedan lijepi ples za kraj – najavljuje Boateng.

– A što se tiče čelnika njemačkog saveza koji su me stalno kritizirali, neka me sad gledaju i ocijene. Možda shvate da su pogriješili ružnim odnosom prema meni.

Čileanac pomaže Rajevcu

Nakon nokauta, Nijemci se boje svega. Pa i brazilskog suca Carlosa Simona (44).

"Nogometni bogovi, budite uz nas! Sudbinski meč sudi nam skandal-majstor koji je i u Brazilu bio na ledu šest tjedana zbog sumnji u namještanje. Internet je pun njegovih ispada, a ovo mu je već treći SP jer ga gura prijatelj Texeira iz sudačke komisije Fife."

Njemački čelnici nisu protestirali zbog izbora, ali su se još jednom sjetili Srbije.

– Kako je moguće da za prvih šest prekršaja na utakmici sudac dodijeli sedam žutih kartona? – pita se njemački Srebrić Niersbach.

Treća stvar od kojeg strahuje Elf je prijateljstvo Antića i Rajevca, izbornika Gane koji se zamalo slomio od tuge kad je pobijedio Srbiju. Bild otkriva da je Srbe do pobjede doveo Julio Cesar Moreno, Antićev skaut iz Čilea.

"Savršeno je snimio Elf i pripremio taktiku, a Rajevac, čije je selo u Srbiji 25 kilometara od Antićeva, već je sve dobio na stol."

Četvrto od čega Nijemci strahuju je – vlastiti trener. Joachim Löw je zvijezdama dao previše slobodnog vremena u JAR-u, tvrdi Bild.

"Red stolnog tenisa, red davanja autograma, red zabave... A treninzi? Löw je čak odlučio odvesti momčad u Johannesburg na dan utakmice. Valjda će stići."

Srbija: Sigurnih 3:0

U Srbiji, pak, potpuno suprotna slika. Press ističe:

"S drugim mjestom orlovi lete do polufinala! Tako bismo izbjegli Argentinu, a prepreke bi nam bile SAD, pa Meksiko ili Urugvaj."

Kapetan Stanković smiješi se s naslovnica s podignuta tri prsta najavljujući: "Idemo u povijest". Australija? Nitko je i ne spominje, zvijezde kažu da će biti lakih 3:0, nitko u to ne sumnja.

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
11:35 23.06.2010.

Vlaskoulicanec Australija treba do pobedi 5:0 Srbiju i da bi prosli dalje u slucaju da Nemacka i Gana ne odigraju nereseno..tako da su im sanse da prodje u osminu finala jednake sansama Hrvatske. Srbija i da ne prodje veceras toto ne menja cinjenicu da vi niste na SP. NAPRED SRBIJA , NAPRED SLOVENIJA.... jadni mali hrvatici...

IV
ivoandric
11:37 23.06.2010.

Zamisli sranja biti novinar u Hrvatskoj i dobit zadatak da olaksas naciji izostanak sa SP-a, i onda moras pisati razne budalastine...

Avatar jebb
jebb
19:21 23.06.2010.

Vrlo je nezhvalno prognozirati, ali usudjujem se... Njemacka ce da isprasi Ghanu jer crni previsoko lete, a zna se sto se desava onima koji zive u oblacima. Srbija bi mogla platiti cijenu ako misle da ce lako sa Australijom kojoj pobjeda daje teoretske sanse za prolaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije