ISPALI SA SP-A

Nijemci u šoku: Ovo je sramota i apsolutna katastrofa

(SP)QATAR-AL KHOR-2022 WORLD CUP-GROUP E-CRC VS GER
Foto: Li Ming/XINHUA
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.12.2022.
u 23:05

"Kakva sramota! Ispali smo", navodi najpoznatiji njemački dnevnik Bild

U dvoboju zadnjeg kola E skupine SP-a Njemačka je u Khoru pobijedila Kostariku s 4:2, ali su obje momčadi ispale i idu kući. Pogotke su za Nijemce dali Serge Gnabry (10),  Kai Havertz (73,85) i Niklas Fullkrug (89), a za Kostariku Yeltsin Tejeda (58) i Juan Pablo Vargas (71).

Iako su mnogi očekivali da će ova utakmica biti jednosmjerna ulica i laka pobjeda Elfa, ali su na kraju nazočili sjajnoj utakmici s puno preokreta, u kojoj su u 73. minuti Kostarikanci vodili s 2:1. Točno dvije minute tada u osmini finala su bili Japanci i Kostarikanci, a vani su bili Španjolska i Njemačka što bi zasigurno bila najveća senzacija u povijesti svjetskih prvenstava.

>> Specijalna SP emisija, delirij u studiju Večernjeg lista, pomoćnik Nene Bjelice komentirao i riječi BBC-.jevih analitičara 

Na kraju su Nijemci dali tri gola i pobijedili, ali im to nije bilo dovoljno za prolaz. Njemačka drugo Svjetsko prvenstvo zaredom ne prolaze grupnu fazu. Njemački mediji pišu o sramoti njihove reprezentacije u Kataru.

"Kakva sramota! Ispali smo", navodi najpoznatiji njemački dnevnik Bild, dok Kicker navodi:

"Njemački igrači izgledaju prestrašeno. Goretzka, Raum i ostali izgledaju šokirano i bulje u prazno dok sjede na klupi za zamjene.

"Gorko SP za Njemačku", piše Deutsche Welle, dok Sportschau piše da je ovo "savršena blamaža".

Thomas Müller, njemački napadač, je izjavio:

- To je apsolutna katastrofa. Nevjerojatno boli to, jer je naša pobjeda trebala biti dovoljna. Osjećali smo se bespomoćno, teško je bilo  očekivati da se napravi čudo i slavimo sa sedam golova razlike. Nevjerojatno je tužno što su Japanci uspjeli pobijediti Španjolce.Cijela naša tragedija dogodila se porazom protiv Japana.

Dvostruki strijelac Kai Havertz je dodao:

- Nismo očekivali ovaj rezultat od Španjolske. Ali moramo pogledati sebe, imali smo dovoljno prilika za pobjedu protiv Japana i za pobjedu protiv Španjolske.

>> Specijalna SP emisija: Dalić u suzama, Hrvatska opet sanja na krilima Joška Gvardiola, u studiju Nino Bule, Željko Janković i Dea Redžić 


 

Komentara 41

DU
Deleted user
00:40 02.12.2022.

Nije to više ona Njemačka čelične volje koja gazi,od kad su postali multikulti repka sa duginim bojama

SA
saneko23
23:17 01.12.2022.

Njemci nisu ni došli igrati nogomet, fokus im je na propagandi LGBT pederastije. Važnije je bilo nositi dugine boje, prekrivati usta s rukama, i glumiti radikalne liberale nego primiti se nogometa. Rezultat je očekivan.

Avatar Dzambo1
Dzambo1
05:32 02.12.2022.

Od one Njemacke iz 1954 pa do danas vidi se dobro ko je sve to vrijeme igra za ''elf'' na svim SP i EP a ko u zadnje vrijeme...i u tome je sav ''stos''....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije