SKIJANJE

Nika dvanaesta s temperaturom

07.01.2004.
u 00:00

Fleiss je u drugoj vožnji postigla osmo vrijeme, dok Ana Jelušić nije uspjela doći do bodova

MEGEVE - Posljednji tjedan zdravstveni karton Nike Fleiss bio je pun. Već duže vrijeme mlada Samoborka ima teškoća s meniskusom, da bi se uoči odlaska u Megeve požalila i na jaču bol. I to nije bilo sve; večer uoči slaloma Nika je dobila temperaturu 38,3, pa je upitan bio i nastup u ponedjeljak.

Ujutro se opet probudila s temperaturom, ali i sa željom da nastupi. Odradila je tek reda radi dvije runde za zagrijavanje, da ne izgubi puno snage, i krenula pa što bude.

- Kad sam već došla, željela sam pokušati. I ispalo je jako dobro. U drugoj vožnji skijala sam odlično, iako su mi pomogli padovi nekoh skijašica, pa sam na kraju 12. mjestom prezadovoljna. Još dva takva rezultata i odlično - kazala je Nika puno bolje volje. Prvu vožnju zaključila je na 23. mjestu s 2.45 sekundi zaostatka za Schild, najboljom u prvoj vožnji. U drugoj vožnji Nika je postigla osmo vrijeme, da bi na kraju završila na 12. mjestu, što joj je drugi najbolji rezultat karijere, zaostavši 2.10 sekundi za pobjednicom Anjom Pärson.

- Koljeno me malo boli, ali izdržat ću, ne mislim sada ići ni na kakve pretrage, slijede neki FIS nastupi i Europski kup, a sljedeći nastup u Svjetskom kupu je u Mariboru 24. i 25. siječnja - navijestila je Nika. Bolju pozivnicu navijačima za Maribor Nika nije mogla poslati. Ana Jelušić imala je startni broj 39, a ispalo je da je to ipak previsok broj za drugu vožnju. Ana je zaključila prvu vožnju na 45. mjestu, s velikih 4.27 sekundi zaostatka za Schild i čak 1.28 sekundi zaostatka do 30. mjesta i finalne vožnje.

Do nove pobjede došla je Anja Pärson i tako povećala izglede za ukupnu pobjedu. Iako je Šveđanka bila tek peta nakon prve vožnje, iskoristila je pogrešku Hosp i skijala bolje od Schild te ponovo slavila...

Tvrtko PULJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije