Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPIS OD 20 KANDIDATA

Nikad napetija utrka za Zlatnu loptu! Evo tko je prvi favorit, Realovi igrači dominiraju

LaLiga - FC Barcelona v Real Madrid
ALBERT GEA/REUTERS
26.06.2024.
u 15:21

Naravno, kontinentalni turniri koji su u tijeku, Europsko prvenstvo i Copa America, mogli bi uvelike utjecati na promjenu ove rang-ljestvice favorita, budući da je period ocjenjivanja za Zlatnu loptu 2024. od 1. kolovoza 2023. do 31. srpnja 2024

Utrka za najprestižniju individualnu nogometnu nagradu, Zlatnu loptu, se sve više zahuktava, a za najnovije izdanje dodijele nagrade, Zlatnu loptu 2024. ona se čini možda čak i najneizvjesnijom u svojoj povijesti. 

Mnogi pojedinci su tijekom sezone figurirali kao favorit broj jedan za osvajanje čuvene nagrade, a trenutnu rang ljestvicu po svojim parametrima objavili su na trenutno jednom od najpopularnijih britanskih portala Give Me Sport.

Kao kriterije su koristili nekoliko parametara; golove i asistencije ako je riječ o ofenzivnom igraču, očuvane čiste mreže ako je riječ o defenzivno orijentiranom igraču, a potom osvojene trofeje ili dolaske blizu trofeja, velike trenutke u proteklih godinu dana, te u konačnici generalni tijek igračeve forme. 

Na prvom mjestu ljestvice favorita se nalazi brazilski krilni napadač Real Madrida Vinicius Junior, koji je s Realom osvojio La Ligu i Ligu prvaka, a tim trofejima je pridonio s 24 pogotka i 11 asistencija u svim natjecanjima. Na popisu favorita ga slijede još dva Realova igrača, drugoplasirani Nijemac Toni Kroos te trećeplasirani Englez Jude Bellingham

U društvu od najvećih pet favorita nalaze se još i Harry Kane koji je u čudesnoj sezoni za Bayern, unatoč manjku trofeja, postigao čak 48 pogodaka, te kapetan francuske reprezentacije Kylian Mbappe koji je ovog ljeta PSG zamijenio Real Madridom.

VEZANI ČLANCI:

Zanimljivo, na popisu od 20 favorita još uvijek se nalaze dva ponajbolja nogometaša svih vremena, Lionel Messi koji se nalazi na 13. mjestu ljestvice favorita te Cristiano Ronaldo koji je plasiran na 18. mjestu.

Naravno, kontinentalni turniri koji su u tijeku, Europsko prvenstvo i Copa America, mogli bi uvelike utjecati na promjenu ove rang-ljestvice favorita, budući da je period ocjenjivanja za Zlatnu loptu 2024. od 1. kolovoza 2023. do 31. srpnja 2024.

Favoriti za Zlatnu loptu (Give Me Sport):
1. Vinicius Junior (Real Madrid/Brazil)
2. Toni Kroos (Real Madrid/Njemačka)
3. Jude Bellingham (Real Madrid/Engleska)
4. Harry Kane (Bayern/Engleska)
5. Kylian Mbappe (Real Madrid/Francuska)
6. Phil Foden (Man. City/Engleska)
7. Antonio Rudiger (Real Madrid/Njemačka)
8. Rodri (Man. City/Španjolska)
9. Florian Wirtz (Leverkusen/Njemačka)
10. Dani Carvajal (Real Madrid/Španjolska)
11. Erling Haaland (Man. City/Norveška)
12. Rodrygo Goes (Real Madrid/Brazil)
13. Lionel Messi (Inter Miami/Argentina)
14. Eduardo Camavinga (Real Madrid/Francuska)
15. Kevin de Bruyne (Man. City/Belgija)
16. Declan Rice (Arsenal/Engleska)
17. Bukayo Saka (Arsenal/Engleska)
18. Cristiano Ronaldo (Al-Nassr/Portugal)
19. Martin Odegaard (Arsenal/Norveška)
20. Lautaro Martinez (Inter Milan/Argentina)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije