Uskoro preliminarni popis

Niko Kovač prati Gorana Blaževića, novi uzlet Ive Iličevića

Goran Blažević (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
05.05.2014.
u 14:00

Prvi popis ipak će djelomično umanjiti nervozu u Maksimiru, jer Dinamo će na njemu imati najmanje dvojicu predstavnika, Brozovića i Čopa

Izbornik Niko Kovač na preliminarnom popisu za SP (rok do 13. svibnja u ponoć) neće izaći iz već zadanih okvira odnosno značajno odstupiti od momčadi i igrača koje je već zvao za utakmice s Islandom i Švicarskom ili onih koje je koristio kao izbornik mlade reprezentacije.

Eventualna svježa krv mogla bi se pojaviti samo na vratarskoj poziciji, i to u liku bivšega Hajdukova vratara, 27-godišnjega Gorana Blaževića, sada čuvara mreže bugarskog Levskog. Iako bugarski novinari javljaju da je netko iz Nikina stožera bio u Sofiji kod Blaževića, on nam je to opovrgnuo, no ne i izbornikov interes. Naime, dalo se naslutiti da je netko s Goranom kontaktirao...

– Od mene to nećete čuti. Samo mogu reći da se svojim igrama za Levski imam pravo nadati pozivu – kazao je Goran Blažević, koji kandidira za najnevažniju poziciju na popisu: trećega vratara. A konkurenti su mu Lovre Kalinić (dugo pauzirao zbog ozljede), Ivan Vargić i izbornikov zaslužni miljenik iz mlade vrste Oliver Zelenika.

Ako ćemo tražiti još poneko iznenađenje na Nikinu popisu, onda bi to mogao biti Ivo Iličević. Iznenađenje zato što je nakon Islanda praktički bio otpisan, ali budući da u posljednje vrijeme standardno igra u posrnulom HSV-u, Ivo opet privlači Nikinu pozornost. Igrač s 19 nastupa u Bundesligi, u kakvoj god momčadi bio, ima se pravo nadati SP-u. Iličević dolazi u prvi plan i zahvaljujući nezavidnoj situaciji Ante Rebića u Fiorentini. Naime, bivši igrač Splita, koji se cijelu sezonu muči s ozljedom, odigrao je samo četiri klupske utakmice (posljednju još 8. siječnja), te će najvjerojatnije kod Kovača izvisiti. Pitanje je hoće li konkurirati i za utakmicu mlade reprezentacije s Ukrajinom (28. svibnja). Osim Rebića, gubitnici su i ozlijeđeni Maleš, te "Kinez" Leon Benko, dok izvedbe Sammira i Halilovića teško mogu impresionirati izbornika.

Prvi popis ipak će djelomično umanjiti nervozu u Maksimiru, jer Dinamo će na njemu imati najmanje dvojicu predstavnika, Brozovića i Čopa. Izbornik će posljednju inspekciju toga dvojca obaviti na finalnoj kup utakmici Dinamo - Rijeka.

Kovač će popis objaviti 14. svibnja, a na pripreme u Bad Tatzmannsdorf povest će najviše 27 igrača. Službeni, konačni popis od 23 igrača za Brazil trebao bi Fifi poslati najkasnije do 2. lipnja, no izbornik će to učiniti već do 31. svibnja, nakon utakmice s Malijem u Osijeku. Budući da nakon nje igrači dobivaju dva slobodna dana, neće ih sve držati u neizvjesnosti nego će im popis sa 23 imena priopćiti odmah.

Vatreni putuju u Brazil 3. lipnja; čarterom do Lisabona, pa potom redovnom linijom do Salvadora.

>> Maleš definitivno neće na SP, Kovač poručuje: Još je mlad, bit će prilike

Komentara 3

LI
Lisabon
15:04 05.05.2014.

Dasoviću,ma koliko se ti trudio da uneseš nervozu u redove Dinama,i koliko god ti mrzio Mamica i Dinamo ,nista ti to nece pomoci osim pluseva kod svojeg glavnog urednika.Inace nudim ti okladu da ce na popisu biti i Ademi.A tii izaberi iznos oklade i mjesto isplate.Ocekujem u slijedeca 2 dana tvoje pisanje protiv Dinama i trazenje bilo cega samo da se Dinamo omalovazava,ali nista ti nece pomoci da Dinamo ne osvoji kup.

IV
IvanMNECRO
17:49 05.05.2014.

Mene interesira hoće li se više završiti dozvola za G. Sertić-a? Istu situaciju, skoz isu, je imao i L. Obraniak, nastupao za Francusku u21, pa igra sad za Poljsku.

SA
santos008
12:52 08.05.2014.

Iz Dinama mjesto u reprezentaciji zasluzuje jedino Ademi,kakv Brozovic ,kakav Duje Cop ,pa taj ne poznaje ni elementarni nogomet,a Brozovic nije ni za Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije