Lider kakvog nemamo

Niko Kovač trebao bi biti dio budućega stožera

Niko Kovač
Goran Stanzl
12.10.2009.
u 08:14

Jedan od uzroka pada vatrenih bio je odlazak kapetana. Niko Kovač bio je Bilićeva produžena ruka, autoritet na travnjaku.

Želi li se neobuzdanim reprezentativcima nametnuti čvrstom rukom, budući izbornik mora pokraj sebe imati nekoga tko u dušu poznaje svakoga igrača, čiji će autoritet biti jednako jak i uvjerljiv kao i šefov.

Tu se kao logično rješenje odmah nameće dojučerašnji kapetan Niko Kovač, gazda svlačionice u Kranjčarovu i Bilićevu mandatu.

Dok je Niko igrao, reprezentacija je još sličila na ozbiljnu momčad. Tu lidersku crtu prije njega imali su samo Boban i Štimac.

Niko je uplovio u trenerske vode, a posao u stožeru reprezentacije bio bi primamljiviji od rada s amaterima Salzburga.

Kovačeva riječ ima posebnu težinu, a odgojen u njemačkom duhu, on nikada ne bi dopustio miješanje prijateljstva s poslom. A Bilić je na tome pao.

Ključne riječi

Komentara 4

BE
beaver
08:17 12.10.2009.

pa disciplina di se diglula...kod nijega nema labavo

SP
sped97
08:35 12.10.2009.

S Bilicem i Kovacem imali bi sve za uspjeh. Sigurno bi se vratili kao sto smo bili, prije i za vrijeme Eura

MO
mohikanac
08:41 12.10.2009.

sramotno - jednog profija samo tako zaboravljate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije