NIKO KOVAČ:

Nikoga ne podcjenjujem, Bugarska će biti veliki izazov za nas!

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.10.2014.
u 18:54

– Mislim da bismo se trebali držati onoga što nas čeka. Ne bih želio ulaziti u polemike. Previše je bitna ova utakmica – rekao je Kovač

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna i izbornik Niko Kovač stali su po prvi put pred medije u Bugarskoj i odlučili smiriti tenzije, ali i najaviti juriš na sva tri boda protiv domaće ekipe.

No kad se govori o tenzijama, riječ je o medijskim napisima prema kojima naši reprezentativci navodno ne znaju niti jednog igrača Bugarske i zato ne brinu. To, naravno, nije istina i bugarski mediji na taj način pokušavaju dodatno motivirati svoju reprezentaciju, ali i kroz izazivanje skandala privući pažnju publike.

– Tenzije su neistinite, Bugarska se diže pozitivno, bit će pravi test za nas, očekujem tešku utakmicu. Prvi cilj je ne izgubiti jer ovdje su Talijani igrali 2:2, a Danci 1:1. Znamo kakva nas atmosfera čeka, ali vjerujem u našu individualnu klasu koja može presuditi bilo kome – rekao je Darijo Srna i potom nastavio o Bugarima:

– Naš cilj je izgledati kao ekipa, biti kompaktni i homogeni. Bugarska ima dosta kvalitetnih igrača, ali ne možemo samo o njima razmišljati. Oni moraju razmišljati o nama, našoj kvaliteti.

Zna se da je po pitanju kvalitete dosta izgubljeno neigranjem ozlijeđenog Dejana Lovrena, ali izbornik Kovač ima rješenja i ne brine da će igra išta previše patiti.

– Želimo tri iskusnija stopera i jednog mlađeg. Bio je to Jedvaj pa se ozlijedio i zato smo zvali Leškovića. Normalno je i da se vraća Šifo jer već sam rekao da oni sa Svjetskog prvenstva nisu otpisani, dovoljno su kvalitetni za reprezentaciju i mi im i dalje vjerujemo – kazao je Kovač i osvrnuo se na Domagoja Vidu, koji će startati u prvih 11:

– Domagoj Vida je standardan u Kijevu, igrao je i beka, stopera i lijevog beka. Iako su on i Ćorluka odradili jedan zajednički trening, ne vidim nikakvih problema, dapače.

No morao je izbornik progovoriti i o tenzijama, odnosno navodima da je Bugarska prepuna anonimaca.

– Ne čitam puno, ali znam da bugarski nogomet sve više napreduje, reprezentativni i klupski. Ja osobno nikada nikoga nisam podcjenjivao i znam da se ovdje nitko nije naigrao. Zapravo, to što se piše ne vidim jer ne čitam previše. Respektiram svakoga! I kad je bio ždrijeb, znao sam da će biti teško. Sjedili smo skupa Penev i ja kad su nas "spojili" u skupini. Pratio sam ih u kvalifikacijama za SP i vidio da su bili blizu. Nije to ekipa anonimaca, vrlo su ozbiljni, neki od igrača su Rusiji, dosta njih u Bugarskoj... Znam, papir je jedno, a teren je drugo. Zato, jedino što konkretno mogu reći jest da nas čeka veliki izazov – napominje izbornik i dodaje da moramo biti stopostotni od prve minute.

Zanimljivo je bilo vidjeti kako se Kovač sjajno nadopunjuje s prevoditeljem, čak mu je u jednom trenutku rekao i "bratko", što je učinilo atmosferu još pozitivnijom no što je bila. Malo ju je narušilo pitanje o Tonćiju Kukoču i njegovim izjavama.

– Mislim da bismo se trebali držati onoga što nas čeka. Ne bih želio ulaziti u polemike. Previše je bitna ova utakmica – lako je zaključio ovu temu izbornik i zatim komentirao što bi moglo biti ako Hrvatska izgubi:

– Kao prvo, idu dalje prve dvije ekipe iz skupine, a svi mi imamo deset utakmica. Za nas je ovo velika prilika jer igramo u gostima. Bugari imaju veći pritisak jer igraju kod kuće. Ako mi dobijemo, za nas će vrlo dobro, za Bugare ne. No jedno mogu reći, sutra niti se gubi niti dobiva plasman na Euro.

Tim riječima završila je konferencija za medije na stadion Vasil Levski i izbornik se zaputio na travnjak, gdje su naši nogometaši odrađivali trening. Bio je otvoren za javnost prvih 15 minuta pa su hrvatski navijači uz pjesmu i podršku bodrili reprezentativca. Lijep prizor koji je pokvaren povicima "Za dom spremni".

>> Zdravko Mamić me ne pritišće, od njega dobivam samo podršku

Komentara 16

GU
Gustavo
19:55 09.10.2014.

Kočoperi se ko puran, a poslije Bugara će biti ko pokislo pile.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:13 09.10.2014.

ako bi to pomoglo da Niko ode sa klupe, volio bih da izgubimo i da se spasi što se spasit dade.... Mada ga poštujem kao srčanog igrača, on sigurno nije rješenje ni kapacitet za repku.

Avatar franioprvi
franioprvi
23:30 09.10.2014.

Pogledajte sto Slovacka ucini Spanjolskoj , svjetskim i europskim prvacima. Ja potpisujem za X.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije