Dinamo u Puli

Nikola Jurčević traži formulu za probijanje ‘autobusa’

Nikola Jurčević na prvom Dinamovom treningu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
08.04.2018.
u 16:45

Jurčević je prvi važan zadatak obavio, prošao je preko Rijeke i došao do ciljanog finala Kupa i još jednog derbija s Hajdukom.

U Maksimiru je bilo lako Dinamu protiv Istre 1961, napunili su joj plavi mrežu, slavili su 5:1. No, u Puli je obično drukčija priča, u pravilu ondje Dinamo ne izgleda baš dobro.

Uostalom, na gostovanju u prvom dijelu sezone tadašnji trener Mario Cvitanović upisao je samo remi – susret je završen bez pogodaka – iako je imao vrlo jaku momčad.

Nikola Jurčević na prvom Dinamovom treningu
1/11

Sadašnji trener Nikola Jurčević iz te Cvitanovićeve utakmice ne može računati na Antolića, Henriqueza, Moru, Sigalija, Leškovića, upitan je i Benković.

Dinamo ima najbolju momčad

Doduše, nije ni Darku Raiću Sudaru ništa bolje, dok se čeka(lo) da se riješe problemi u kojima se taj klub našao, veliki je broj njegovih igrača otišao, potražio klubove u kojima se može dobiti bar nekakva plaća.

– Ulazimo u posljednji krug prvenstva utakmicom s Dinamom, u borbi za ostanak bodove moramo tražiti u svim susretima pa i kad nam dolazi najbolja hrvatska momčad, koja će znati kazniti svaku našu pogrešku. No, pogledamo li posljednje utakmice Dinama ovdje, nije im bilo lako – kazao je pulski strateg koji se nada većem broju navijača. Uostalom, Istra 1961 je nakon duljeg vremena odlučila otvoriti i istočnu tribinu stadiona Aldo Drosina, ta je tribina dosad bila zatvorena zbog – štednje.

Jurčević je prvi važan zadatak obavio, prošao je preko Rijeke i došao do ciljanog finala Kupa i još jednog derbija s Hajdukom. Iako je remi s Interom bio bodovni podbačaj, plavi su ostali na istoj prednosti u odnosu na Hajduk i Rijeku i sad je cilj dobiti sljedeće tri utakmice u kojima je favorit.

Nakon Pule plavi još idu i k Cibaliji u Vinkovce, još jednom davljeniku, a onda mu u Maksimir dolazi Osijek. S atri pobjede mirno bi ušli u dva derbija koja im slijede te polako prvenstvo privodili kraju. No, već se nekoliko puta pričalo da je prvenstvo gotovo, pa je sa tri loša rezultata Dinama ponovno postalo neizvjesno. Stoga i ne čudi što u Maksimiru pušu na hladno.

Muke protiv bunkera

Opasnost za Jurčevićevu momčad je što nakon velikih utakmica, a polufinale Kupa s Rijekom bila je velika i važna utakmica za plave, često zna biti opuštanja.

A kad ne idu punim gasom, imaju problema s kime god igraju. I dosad su imali puno muke s momčadima koje igraju zatvoreno, a Istrani sigurno neće krenuti otvorenoga garda.

Jurčević je sad malo više vremena proveo sa svojom momčadi, možda je i složio igru s kojom se “parkirani autobus” može probiti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije