Hrvatski stručnjak

Nikola Jurčević novi je izbornik Libanona, naslijedio je Srbina Ilića

Zagreb: Nogometni trener Nikola Jurčević
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
02.10.2023.
u 21:27

Jurčević će imati zadatak da libanonsku reprezentaciju u kratkom roku pripremi za azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. te za AFC Azijski kup

Hrvatski trenerski stručnjak Nikola Jurčević (57) postao je izbornik Libanona. Tamošnji savez objavio je vijest kako je on nasljednik trenera Aleksandra Ilića.

Savez je sporazumno raskinuo ugovor sa srpskim izbornikom, navodeći kao razlog razočaravajuće rezultate momčadi na tri prijateljska turnira u Indiji i na Kupu kralja na Tajlandu.

Ova promjena na izborničkoj klupi za Libanon dolazi samo tjedan dana prije odlaska reprezentacije na pripremni kamp u Crnu Goru. A vrsta Libanona tamo bi se trebala sučeliti s Crnom Gorom u Podgorici 12. listopada i reprezentacijom UAE u Dubaiju 17. listopada.

Jurčević će imati zadatak da libanonsku reprezentaciju u kratkom roku pripremi za ključne događaje, a to su azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u susretu s Palestinom 16. studenog. Osim toga, Libanon se kvalificirao za treće kolo AFC Azijskog kupa 2023. u Kataru gdje će igrati prvu utakmicu turnira protiv Katara na stadionu u Lusailu. Libanon je u skupini još s Kinom i Tadžikistanom.

Hrvatskog stručnjaka Libanonci opisuju kao kvalitetnog, navode da je tijekom trenerske karijere vodio razne klubove, među kojima su zagrebački Dinamo i Salzburg. Također je radio kao pomoćni trener za klubove kao što su West Ham United (Engleska), Beşiktaş (Turska) i Lokomotiv Moskva (Rusija).

Što se tiče reprezentacija, Jurčević je od 2006. do 2012. radio kao pomoćni trener hrvatske reprezentacije, a kasnije je bio i izbornik azerbajdžanske reprezentacije u svojoj posljednjoj trenerskoj ulozi 2019. godine.

>> Večernjakov novinar Tomislav Dasović donosi detalje UEFA-ine kazne zbog ustaške zastave: 'Ovo je velika pobjeda'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije