TENIS

Nikola Mektić prvi je Hrvat koji je pobijedio Novaka u paru nakon 2007.

Davisov kup, Draganja i Mektić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
24.03.2018.
u 00:30

Ana Konjuh objavila je na društvenim mrežama da je i treći puta operirala svoj problematični desni lakat. Ovaj put 20-godišnja Dubrovčanka obavila je to u klinici Mayo (SAD).

Naš Nikola Mektić i Austrijanac Alexander Peya pronašli su put do velike pobjede u prvom kolu turnira teniskih parova u Miamiju. S druge strane mreže bili su poznati i jaki suparnici, Srbi Novak Đoković i Viktor Troicki, no hrvatsko-austrijski dvojac smogao je snage i usredotočenosti za dominantnu igru u produljenom tie-breaku i konačnu pobjedu sa 4:6, 7:5, 10:3.

Mogli su Mektić i Peya i lakše do pobjede, u prvom su setu propustili vodstvo od 4:1 uz dva breaka prednosti, no isto su tako Đoković i Troicki prokockali nekoliko prilika da meč odluče u dva seta. U trećoj dionici Hrvat i Austrijanac su letjeli po terenu, a Srbi su počeli više griješiti nego u dotadašnjem dijelu susreta...

Mektić je tako postao prvi hrvatski tenisač kojemu je pošlo za rukom da pobijedi Đokovića u paru nakon 2007. godine. Tada je, kad je Novak imao samo 19 godina, to uspjelo Ivanu Ljubičiću i Lovru Zovku na turniru u Marseilleu, a Đoković je za partnera imao sunarodnjaka Janka Tipsarevića.

Đoković ne igra često u parovima (ukupno ima 45 pobjeda i 60 poraza), ali je u međuvremenu sudjelovao u pobjedama nad Čilićem i Draganjom na OI u Riju 2016. (u paru sa Zimonjićem) te nad Škugorom i Draganjom u dvoboju Davisova kupa u Kraljevu 2015. godine (također u kombinaciji sa Zimonjićem).

Ana Konjuh objavila je na društvenim mrežama da je i treći puta operirala svoj problematični desni lakat. Ovaj put 20-godišnja Dubrovčanka obavila je to u klinici Mayo (SAD). Operirao ju je dr. Shawn O’Driscoll, jedan od najpoznatijih stručnjaka za lakat i rame, koji je operirao i olimpijsku pobjednicu Saru Kolak (rame).

Uglavnom, Ana je poručila svojim navijačima da se osjeća dobro i da jedva čeka povratak na teren. Moglo bi se to dogoditi u Roland Garrosu ili možda, što nam se čini realnijim, tek u Wimbledonu. •

Komentara 7

DU
Deleted user
00:41 24.03.2018.

Dok smo vodili bilo je manje više sve u redu no čim smo počeli gubiti osetio sam bol u levom laktu da bi me na kraju zaboleo desni lakat

DI
Direkt
02:58 24.03.2018.

Da je izgubio bio bi iz bosne.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:32 24.03.2018.

Đokovic je ok. Ne treba se sad naslađivati..Veliko sportaš i čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije