TRANSFER KARIJERE

Nikola Vlašić u West Ham za 30 milijuna eura! Zarađivat će pravo bogatstvo

30.08.2021.
u 07:00

Također, važno je napomenuti da bi Vlašić trebao potpisati šestogodišnji ugovor.

Glavna priča prijelaznog roka, kada su hrvatski nogometaši u pitanju, trebala bi se dogoditi u sljedeća 24 sata, barem tako sugeriraju informacije koje dolaze s Otoka.

Naime, engleski mediji ponudili su informaciju prema kojoj bi Nikola Vlašić iz moskovskog CSKA, u transferu vrijednom 30 milijuna eura, trebao potpisati šestogodišnji ugovor za West Ham. O tome se već pisalo prije nekoliko dana, a uvjet za Vlašićev dolazak bio je da West Ham odustane od kupnje Jesseja Lingarda. To se, čini se, na kraju i obistinilo.

Donijet će širinu

– Moyes traži igrača koji bi mu donio širinu u momčadi, budući da ga ove sezone čeka i Europa liga. West Hamov trener jako želi Vlašića, koji je jako napredovao od 2017., kad je neuspješno došao u Everton. Ovaj 23-godišnji hrvatski reprezentativac igrao je na Euru i u West Hamu vjeruju da je sad spreman za zahtjeve Premiershipa. Posao s Rusima blizu je finalizacije, a West Ham bi trebao platiti 30 milijuna eura te još osam milijuna u sklopu bonusa – piše Guardian i nastavlja:

– West Ham razmatrao je kupnju Jesseja Lingarda od Uniteda, s obzirom na to da je engleski reprezentativac briljirao prošle sezone te da neće igrati kod Solskjaera. No klub je odustao jer mu je 30 milijuna eura bilo previše, a za taj novac radije će dovesti pet godina mlađeg Vlašića, koji mu se definitivno više isplati. Moyes mjesecima govori da mu treba veća konkurencija u napadu, gdje se oslanja samo na Michaila Antonija, koji igra sjajno, ali često je ozlijeđen. Špicu ne može naći pa se orijentirao na poziciju polušpice i tu vidi Vlašića kao rješenje.

Također, važno je napomenuti da bi Vlašić trebao potpisati šestogodišnji ugovor, a po sezoni će zarađivati četiri milijuna eura. Prema informacijama iz Londona, Vlašić je svoje uvjete s West Hamom već dogovorio. Podsjetimo, Nikola je iz Hajduka 2017. godine otišao u Everton za 11 milijuna eura.

Igrač budućnosti

Godinu dana kasnije Englezi su ga poslali na posudbu u CSKA, koji je napravio pametan potez otkupivši njegov ugovor za 15,7 milijuna eura. Naš reprezentativni veznjak trenutačno je u gotovo svim taktičkim postavkama izbornika Zlatka Dalića i igrač je na kojeg u budućnosti možemo računati. Inače, Vlašića se posljednjih mjeseci često povezivalo s Milanom, no taj posao sada očito otpada. Već otprije poznato je da će West Ham u prvom kolu Europske lige, 16. rujna, igrati protiv Dinama.

Uz Lovru Majera, koji je otišao u Rennes, i Josipa Juranovića (Celtic), Vlašić je treći hrvatski nogometaš koji je u ovom prijelaznom roku promijenio klub.

 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:18 30.08.2021.

Niti jedan igrač Evertona radi kojih su prodali Nikolu više nije niti u prvoj momčadi a on se vraća u PL u transferu od 30+ mil.eur-a.

BR
Breoxs
09:38 30.08.2021.

Neka zaradi ako može. On je barem zabio nešto golova u reprezentaciji.

DM
drazen.muhvic
09:39 30.08.2021.

Transfermarkt jedino piše da postoji interes West Hama, ali ni slova o nekakvom dogovoru... Doduše Moyes nekoga mora dovesti, pa izbor izgleda pao na Vlašića, premda bi im Lingard bio puno bolje rješenje... Nisam baš siguran da će njihovi navijači biti oduševljeni tim transferom ako do njega dođe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije