SOL CAMPBELL

Nisam mogao biti kapetan Engleske jer nisam bio bijelac

Sol Campbell
Reuters (Ilustracija)
02.03.2014.
u 13:12

- Držim da bi ljudima u FA-u bilo drago da sam bijelac. Nisu željeli kapetana crne boje kože, kao vjerojatno niti većina navijača - piše Campbell.

Puno bure na Otoku podignula je autobiografija bivšeg engleskog reprezentativca Sola Campbella, koji je nogometno ime stvorio kao branič Tottenhama i Arsenala. Igrač koji je upisao 73 nastupa za Gordi Albion tvrdi kako bi sigurno bio kapetan reprezentacije da je bio bijelac.

- Imao sam kredibilitet, igračke kvalitete i mudrost, sve ono što je potrebno za ulogu kapetana. Bio sam stalno u srcu obrane i nosio sam kapetansku vrpcu rano u klubu. Držim da bi ljudima u FA-u bilo drago da sam bijelac. Nisu željeli kapetana crne boje kože, kao vjerojatno niti većina navijača - piše Campbell u autobiografiji.

Legendarni branič smatra kako Michael Owen, koji je u njegovo vrijeme bio kapetan, to nije trebao biti.

- Owen je bio fantastičan napadač, ali niti blizu nije imao predispozicije za kapetana. Puno puta sam se pitao zašto meni nisu dali vrpcu. Uvijek sam dolazio do istog odgovora. Razlog je moja boja kože - zaključio je Campbell.

Komentara 4

Avatar 4XGOLD
4XGOLD
14:06 02.03.2014.

Mogao si otići u Sloveniju!

HA
hajduk1966
16:33 02.03.2014.

Ovaj je crni rasista,nije tocno da englezi nisu imali crnog kapetana a to sto on nije bio nema veze s bojom koze

MA
matildica
17:59 02.03.2014.

ma nema toga u Engleskoj pa kaj ti to pričaš nacija koja nikad nije imala veze sa rasizmom i robovlasništvom ma kaj godištvom ma kaj god

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije