LAC TVRDI

''Nisam se porezao na čašu ili bocu, već na stol''

'sport...Split...22.01.2009.  dvorana Spaladium Arena, Split, Hrvatska,  Na Svjetskom prvenstvu u rukometu odigrana je utakmica 5. kola skupine B izmedju reprezentacija Hrvatske i Svedske. I jedna i d
'Goran Stanzl/Vecernji list'
14.01.2010.
u 23:00

Blaženko Lacković priključio se večeras pripremama rukometne reprezentacije u Makarskoj. Zbog bizarne ozljede dlana lijeve ruke bio je četiri dana u Zagrebu.

Pomogao i bioenergetičar

– Svi su krivo pisali o mojoj ozljedi. Nisam se porezao na čašu ili bocu, već na stakleni stol koji je bio puknut. I nisam pao, već me je netko od suigrača u onoj gužvi malo gurnuo – rekao je Lac prisjećajući se kobne noći.

Rane su zacijelile, a osim što je redovito išao na liječničku kontrolu i previjanje, posjećivao je i bioenergetičara kako bi mu rane što brže zacijelile.

– Sve je u redu. Ništa me ne boli. Mogu bez problema trenirati. Znam da sam izgubio četiri dana treninga, ali ću sve to nadoknaditi do početka prvenstva. Dobro, možda neću biti potpuno spreman za prvu utakmicu protiv Norveške, ali za sve druge hoću – tvrdi Lacković.

Na treninzima će zasad koristiti bandažu kako bi zaštitio rane. O zaštitnoj rukavici nije razmišljao.

Što vam je rekao izbornik Červar?

– Razgovarao sam s njim i mislim da računa na mene. Neću ništa tvrditi sto posto. Ne želim sada reći da ću biti u avionu u Graz ili nešto slično. Znam da mogu i to mi je dovoljno – rekao je Lacković.

Na njegovu mjestu lijevog vanjskog pucača ima više kvalitetnih igrača – Valčić, Gojun, Bičanić, Vuković...

– Dobro je to. Na svakoj smo poziciji dobro pokriveni. Jako mi se sviđaju promjene koje je uveo izbornik Červar. Za svako natjecanje pripremi nešto novo, ali za ovaj EP imamo zaista puno toga novoga. Najviše mi se sviđa igra bez vratara i brzo dodavanje lopte na centar za protunapad. Mislim da smo time jako iznenadili Poljake u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto na turniru u Wiener Neustadtu – istaknuo je Lacković.

Nismo favoriti

Je li Hrvatska favorit za medalju?

– Ne bih to htio potvrditi. Mnogo je novih, mladih igrača. Ne treba nas sada opteretiti osvajanjem medalje pod svaku cijenu. Ipak nam je krajnji cilj medalja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Naravno, pokušat ćemo i na Europskom prvenstvu u Austriji doći što dalje – zaključio je Lacković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije