Australian Open

Ništa od četvrtfinala: 21-godišnji Kanađanin zaustavio Čilića

Australian Open
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
1/4
24.01.2022.
u 08:38

Čilić je propustio priliku da po treći puta u karijeri dođe do četvrtfinala na Australian Openu. Godine 2010. igrao je u polufinalu, a 2018. je u finalu izgubio od Rogera Federera.

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti četvrtfinale na Australian Openu. U ponedjeljak u četvrtom kolu izgubio je od Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-2, 6-7 (7), 2-6, 6-7 (4) poslije 3 sata 39 minute igre.

 Čilić je sa dva breaka uvjerljivo dobio prvi set. No, drugom setu on je bio taj koji je spašavao break lopte protivnika. U šestom gemu spasio je jednu loptu za obrat, a u desetom tri set lopte. U tie-breaku je kod vodstva 6-5 imao je set loptu na Kanađaninov servis, ali nije ju iskoristio. Kod 7-7 Čilić gubi servis, a Auger-Aliassime servisom dolazi pobjede u tie-breaku 9-7.

 U trećem setu nije bilo prilika za break do trećeg gema. Tada je Čilić spasio četiri lopte za obrat, ali petu nije uspio. Još jedan break Auger-Aliassime napravio je u sedmom gemu i potom na svoj servis dobio treći set. Čilić u trećem setu niti jednom nije došao do prilike za obrat.

 Na početku četvrtog seta Čilić je spasio dvije lopte za obrat, a nakon toga više nije bilo prilika za break i set je završio u tie-breaku. U 13. igri  Auger-Aliassime je poveo 3-0 i stalno bio u prednosti da bi kod vodstva 6-4 na svoj servis dobio meč i plasirao se u četvrtfinale. 

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 24, 2022 Canada's Felix Auger-Aliassime celebrates winning his fourth round match against Croatia's Marin Cilic REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake Photo: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS

Bila je ovo prva pobjeda Auger-Aliassimea u četvrtom dvoboju sa Čilićem, koji je slavio u prethodna tri meča. Čilić je propustio priliku da po treći puta u karijeri dođe do četvrtfinala na Australian Openu. Godine 2010. igrao je u polufinalu, a 2018. je u finalu izgubio od Rogera Federera.

Marin je zapeo u osmini finala treći put u posljednje četiri sezone. Na novoj ATP ljestvici napredovat će jednu poziciju, na 26. mjesto, a iz Australije odlazi bogatiji za 328.000 australskih dolara, odnosno oko 207.000 eura.

Auger-Aliassime će u četvrtfinalu igrati protiv drugog tenisača svijeta Rusa Daniila Medvjedeva, koji je sa 6-2, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-5 svladao Amerikanca Maximea Cressyja. 

Video - Goran Ivanišević o razbijanju reketa

Komentara 1

TE
Teig1
10:09 24.01.2022.

Nije moguća da je ga zaustavijo? Sada mora ići ća? Sigurno nije imo potvrdu cijepljenja! Moja baka je govorila, ima svakakvih bolesti,ali kad te bijesnilo uhvati nema ti spasa.Zato cijepi se protiv bijesnila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije