UVJERLJIVI

Nizozemska slomila Čile i ide na Meksiko u osmini finala!

Nizozemska - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/16
23.06.2014.
u 19:55

Tulipani su potvrdili snagu, bit će teško onome tko se nađe s njima u osmini finala

Nizozemska i Čile igrali su za prvo mjesto u skupini, s tim da je izabranicima Louisa van Gaala bilo dovoljno remizirati kako bi zadržali prvo mjesto i igrali s drugim iz skupine gdje je Hrvatska, ali nisu ništa prepustili slučaju pa su slavili 2:0 i sa svih devet bodova ušli u osminu finala.

Nije Nizozemska izašla na teren s najjačom postavom, osim što je nedostajao poneki prvotimac jer ga je van Gaal htio sačuvati, nedostajao je i van Persie zbog žutih kartona. No tradicija se unatoč tome nastavila, Nizozemska na pet posljednjih svjetskih prvenstava nije izgubila tijekom utakmica u skupini.

Zato je pritisak bio na Čileu, morali su pobijediti kako bi se probili na prvo mjesto i dobili, uvjetno rečeno, slabijeg protivnika iz skupine A. Nisu bili loši, dapače. Po lijevoj strani je Mena radio mnogo problema za Nizozemce, ali visina je problem Čileanaca pa ubačaji nisu urodili plodom. Iako, treba istaknuti da su imali dobre akcije iz kornera, kojima su izbjegavali visoke ubačaje, a koncentrirali se na pokušaje po tlu.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

No u cijelom siromaštvu prilika Robben se istaknuo u dvije prilike, jednom kad je povukao kontru i prekasno se odlučio na dodavanje i jednom kad je sve u svom stilu predriblao, da bi na kraju pucao pored gola. Još je u prvom dijelu i Diaz pucao glavom iznimno opasno, svi su u nizozemskoj obrani ostali zatečeni, ali lopta prolazi pored gola.

Osim Mane i Diaza, najveća opasnost u redovima Čilea bio je Alexis Sanchez, koji je djelovao iznimno motivirano. Blind se teško nosio s njima, ali srećom za njega, Alexis niti jednom nije uspio pobjeći. Uspio je zato u drugom dijelu u 65. minuti kao u malom nogometu okrenuti Lensa, ali iz mrtvog kuta ipak nije imao šanse zabiti.

Odmah minutu poslije bježi Robben i udarcem zadaje poprilično mnogo problema Bravu. No mreže su bile netaknute i barem se susret malo rasplamsao pa smo mogli uživati u majstorijama ovih tehnički potkovanih momčadi. Postalo je dodatno "vruće" kad je Van Gaal zatvorio susret, a Sampaoli ga u potpunosti otvorio jer je želio pobjedu.

Nažalost po izbornika Čilea, njegova taktika nije urodila plodom pa ih je kaznio Fer u svom prvom dodiru s loptom. Naime, zamijenio je Sneijdera u 75. minuti i odmah nakon ubačaja s desne strane zabio glavom u 77. minuti i potvrdio tko je glavni u skupini B. Dodatno su to potvrdili snagu i bijegom Robbena u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bayernova zvijezda sjajno je uposlila Memphisa i bilo je to konačnih 2:0.

Čileanci ne moraju previše žaliti, odlično su se postavili i pokazali kroz ovo prvenstvo, sigurno će biti velik problem za onoga tko bude prvi u skupini A.

NIZOZEMSKA - ČILE 2:0 (Fer 77', Memphis 90'+2)

NIZOZEMSKA: Cillessen - Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind - Wijnaldum, De Jong, Sneijder (od 75. Fer) - Robben, Lens (od 69. Depay), Kuijt (od 89. Kongolo). Izbornik: Louis van Gaal.

ČILE: Bravo - Silva (od 70. Valdivia), Medel, Jara - Isla, Diaz, Gutierrez (od 46. Beausejour), Mena - Aranguiz - Sanchez, Vargas. Izbornik: Jorge Luis Sampaoli.

>> Nizozemci pobjedom osigurali prolazak dalje

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
20:35 23.06.2014.

Iz A grupe se bolje plasirati dalje kao drugi, nego kao prvi. Nizozemska - A2 igra u četvrtfinalu vjerojatno protiv pobjednika Kostarika - Obala bjelokosti... Otvara se ždrijeb, ali prvo treba skočiti pa onda reći hop.

MI
mirsaanjac
19:55 23.06.2014.

Cileanci padaju na svaki dodir i traze prekrsaj ili jedanajsterac.....Prljavo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije