LIGA NACIJA

Njemačka osigurala četvrtfinale, novi poraz Prosinečkog

Nations League - League A - Group 3 - Netherlands v Germany
Thilo Schmuelgen/REUTERS
14.10.2024.
u 23:11

Njemačka je u Munchenu u susretu skupine 3 elitnog razreda Lige nacija, pobijedila Nizozemsku sa 1-0 osiguravši plasman u četvrtfinale. Gol odluke zabio je debitant Jamie Leweling u 64. minuti.

Nogometna reprezentacija Njemačke osigurala je plasman u četvrtfinale elitnog razreda Lige nacija nakon što je u Munchenu pobijedila Nizozemsku sa 1-0. Njemačka je u Munchenu u susretu skupine 3 elitnog razreda Lige nacija, pobijedila Nizozemsku sa 1-0 osiguravši plasman u četvrtfinale. Gol odluke zabio je debitant Jamie Leweling u 64. minuti.

Napadač Stuttgarta je postigao gol već nakon 100 sekundi utakmice, međutim sudac Slavko Vinčić je nakon duge provjere presudio kako je bio u zaleđu. Njemačka je u prvom poluvremnu imala još nekoliko lijepih prilika, ali nije uspjela zatresti mrežu Barta Verbruggena.

Zanimljivo, Nizozemci u prvom poluvremenu nisu uputili niti jedan udarac prema njemačkim vratima. Posljednji put "Oranju" se to dogodilo 2019. protiv Portugala.

Trenutak odluke dogodio se u 64. minuti. Kimmich je izveo korner s lijeve strane, lopta se nekako odbila do Lewelinga koji je pucao sa desetak metara i pogodio. Nizozemci su do kraja susreta sakupili tri udarca, a najbliže izjednačenju bio je Xavi Simons pogodivši u 77. minuti prečku.

U drugom susretu Mađarska je u Zenici pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 2-0, a oba gola zabio je Dominik Szoboszlai (38, 50-11m).

"Zmajevi" su tražili pobjedu kojom bi zadržali izglede za ostanak u elitnoj diviziji, međutim sada su u gotovo bezizlaznoj situaciji.

Gosti su poveli u 39. minuti. Asistenciju Zsolta Nagyja je iskoristio Dominik Szoboszlai pogodivši za 1-0. Novi šok za BiH navijače uslijedio je u 49. minuti. Nail Omerović je četiri minute nakon što je ušao u igru skrivio kazneni udarac oborivši Nagyja. Szoboszlai je bio siguran za 2-0. Bio je to njihov šesti međusobni susret i treć mađarska pobjeda uz tri neodlučena ishoda.

Njemačka vodi u skupini sa 10 bodova, Nizozemska i Mađarska imaju po pet, a BiH je na jednom bodu.

Italija je u skupini 2 pobijedila Izrael sa 4-1 načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Mateo Retegui je doveo domaćine u vodstvo u 41. minuti iz kaznenog udarca. U 54. minuti je prednost "Azzurra" povećao Giovanni Di Lorenzo. Gosti su uspjeli smanjiti rezultat u 66. minuti preko Mohammada Abu Fanija, no "Azzurri" su šest minuta kasnije golom Davidea Frattesija poveli sa 3-1. U 79. minuti Di Lorenzo je svojim drugim golom doveo Italiju do uvjerljivih 4-1.

Utakmica se igrala u Udinama, a Talijani su poduzeli visoke sigurnosne mjere. Za susret je pušteno oko 12.000 ulaznica, što je manje od polovice kapaciteta stadiona koji prima 25.000 gledatelja. Talijanska vojnici bili su raspoređeni na krovu iznad tribina, dio grada oko stadiona je bio blokiran proteklih 48 sati, a stotine policajaca je osiguravalo područje oko stadiona.

U drugom susretu skupine Francuska je u Bruxellesu pobijedila Belgiju sa 2-1. Bila je to odlična utakmica sa čak 34 udarca, a na koncu slavili su "Tricolori".

Prvi su zaprijetili domaćini, u 13. minuti je pucao Lois Openda, ali pored desne stative. Četiri minute kasnije uzvratio je Bradley Barcola, međutim niti on nije bio precizan.

U 20. minuti domaćin je dobio kazneni udarac. Saliba je oborio Opendu, no pomoćni sudac je označio zaleđe. Međutim, uključio se VAR koji je pokazao kako je belgijski napadač bio u dozvoljenoj poziciji, pa je BiH sudac Irfan Peljto pokazao na bijelu točku. Pucao je Youri Tielemans, ali je prebacio vrata.

Belgijanci su imali odlične prilike i u 27. i 30. minuti, ali Openda i Jeremy Doku nisu uspjeli zabiti. U 34. minuti i gosti su dobili kazneni udarac nakon što je Wout Faes igrao rukom. Za razliku od Tielemansa, Randal Kolo Muani je bio precizan, pogodivši za 1-0.

U posljednjim trenucima prvog dijela Belgija je uspjela izjednačiti. Najbolji domaći igrač u prvih 45 minuta Openda je pogodio za 1-1. Francuska je u 62. minuti stigla do nove prednosti, a ponovo je pogodak postigao Kolo Muani. S lijeve strane je ubacio Digne, a napadač PSG-a glavom pogodio za 2-1.

Gosti su u 76. minuti ostali bez isključenog Aureliena Tchouamenija koji je zaradio dva žuta kartona. Belgija je jurnula po izjednačenje, ali nije uspjela. Na ljestvici skupine vodi Italija sa 10 bodova, Francuska ima devet, Belgija 4, a Izrael je na nuli.

U skupini 1, Lige B Ukrajina Češka su remizirale 1-1.

Gosti su poveli u 19. minuti golom Lukaša Červija, a izjednačio je Artem Dovbik iz kaznenog udarca u 52. minuti.

U drugom susretu u skupini Albanija je u Tbilisiju pobijedila Gruziju sa 1-0, a pogodak odluke zabio je veznjak milanskog Intera Kristjan Asllani u 48. minuti.

Češka vodi sa sedam bodova, Gruzija i Albanija imaju po šest, a Ukrajina 4 boda.

Turska je u skupini 4 na gostovanju pobijedila Island sa 4-2 i osigurala barem plasman u doigravanje za viši rang.

Orri Oskarsson je doveo domaćine u vodstvo u trećoj minuti, no Turska je u drugom dijelu okrenula rezultat golovima Irfana Cana Kahvecija (63) i Hakana Calhanoglula (67-11m). Island je izjednačio u 83. minuti golom Andrija Gudjohnsena, ali su gosti do kraja susreta zabili još dva gola za pobjedu, a strijelci su bili Arda Guler (88) i Kerem Akturtoglu (90+5).

U drugom susretu Wales je pobijedio Crnu Goru, koju vodi Robert Prosinečki, sa 1-0 golom Harryja Wilson u 36. minuti iz kaznenog udarca.

Turska vodi sa 10 bodova, Wales ima osam, Island četiri, a Crna Gora je na zečelju bez bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije