Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentar - igor flak

Nogomet je izjednačeniji, takvi odnosi moraju biti i u Savezu

Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
07.12.2015.
u 21:00

Dugi niz godina jedan je čovjek jako dobro kontrolirao HNS da mu ne bi neke stvari prošle kroz ruke. No, negdje na obzoru vidi se i da je tome došao kraj.

Sekunde su dijelile Hajduk od remija u Maksimiru, Damir Burić pokušao je taktički "skratiti" produžetak zamjenama, ali nije mogao ništa protiv nadahnuća Alžirca Soudanija. Uz dva ozbiljna proklizavanja ove sezone (protiv Slovana u kvalifikacijama za EL i Rijeke na Poljudu) ovo je vjerojatno najbolniji poraz bijelih. I to iz jednog razloga – jer su igrali jako dobro. I na kraju, u stanju šoka, trener Burić i igrači reagirali su dobro, dok su sportski direktor i predsjednik zbog frustracija koje su se gomilale godinama ponovno eksplodirali. I verbalno napali suce, iako je Vučemilović sudio vrlo pristojno.

I upravo je Damir Burić, čovjek koji se tiho i iznenada ušetao u hrvatski nogomet, zapravo jedno od otkrića sezone.

Tih, nenametljiv, radišan, ne traži krivce oko sebe, već pokušava u svemu dobrom i lošem početi od sebe. Iako u mnogim stvarima još uvijek ima "zelenu" momčad, iako to nije momčad za prvaka, moram priznati da mi se ta cijela ovosezonska priča o bijelima sviđa.

Maksimirskim derbijem te pogledom na ljestvicu dobili smo jedno konkurentnije nogometno natjecanje. Razloge treba pronaći u Dinamu, koji je još uvijek najbolji, čiji trener sazrijeva, ali Liga prvaka u kojoj su izgledali vrlo dobro ipak je oduzela nekoliko bodova. Rijeka i Hajduk ipak nisu još dorasli za naslov.

No, nogometna izjednačenost jamči nam i zanimljivije nogometno proljeće, natjecanje koje, eto, nije odlučeno već negdje u studenome. Da bi bilo do kraja konkurentno i otvoreno, naravno, trebamo i još kvalitetnije, posebno poštenije suđenje (pritom ne mislim na arbitražu u derbiju), a komisije unutar HNS-a moraju imati baš ista pravila za sve naše nogometne prvoligaše. Jer, uoči dobrog derbija, ipak smo govorili o odgodama i kriterijima koji još uvijek nisu za sve isti.

Dugi niz godina jedan je čovjek jako dobro kontrolirao HNS da mu ne bi neke stvari prošle kroz ruke. No, negdje na obzoru vidi se i da je tome došao kraj.

>> Pokazalo se da je Dinamova dominacija u HNL stvar prošlosti!

>> Derbi Dinama i Hajduka na razini europoslastica

>> Vučević: Suce nisam vrijeđao, a eksperti su potvrdili da je Hajduk oštećen

>> Pogledajte zašto je Jefferson dobio crveni karton. Imaju li se u Hajduku pravo ljutiti?

Komentara 5

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:33 08.12.2015.

O.k. razumjeli smo.. čim je netko nadomak dinamu na bod ili dva liga je jako kvalitetna imamo svjetske igrače.. još samo da i savez ide tim koracima.

Avatar zagorac2
zagorac2
08:47 08.12.2015.

jajduku bi ipak bilo najbolje da se preseli u majcicu srbiju I onako su uvjek radili za zvezdu I partizan

DE
derin
23:32 07.12.2015.

Lova od lp i transfera je prevelika da bi se ista prepustilo slučaju, zato je se i odgodila utakmica s interom. Za biti prvak u našoj ligi pored Dinama, treba trošiti bar cca 10 milijuna eura godišnje na dovođenje igrača. Komisije i suci sramota, nekidan Antolić skoro nogu slomio susicu, ni žuti, dotle je hajduk punio ka od sale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije