Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU BESPLATNO

Srnin dar Hajduku: Za rođendan dovodi Šahtar

\'Capitan Darijo Srna (C) and Mykola Ishchenko (L) of FC Shakhtar react after their pre-term victory in the Ukraine National football championship in Donetsk on May 7, 2011. Shakhtar beat Metalurg 2-0
AFP
12.01.2012.
u 19:02

Darijo je najprije odletio u Bukurešt u posjet treneru Lucescuu u bolnicu i pitao ga slaže li se, a potom je nagovorio Ahmetova.

Za svoj 101. rođendan, u generalnoj provjeri za novu sezonu, Hajduk će u Poljudu 11. veljače ugostiti Šahtar! Sve je dogovoreno oko te utakmice, preostalo je još da se početkom sljedećeg tjedna stave potpisi na ugovore. Ali, ništa ne bi trebalo biti upitno. Jer, cijelu akciju vodi, a tko bi drugi, Darijo Srna. Dolazak Šahtara njegov je poklon svom Hajduku!

Šahtar ide na pripreme u Dubai, pa u Marbellu, nekoliko dana prije 11. veljače vraća se u Donjeck, odakle će ujutro poletjeti u Split, odigrati utakmicu i vratiti se kući.

Inače stoje 100.000 eura

Srna je napravio velike napore u pregovorima, najprije je odletio u Bukurešt, posjetio u bolnici trenera Mirceu Lucescua, koji je stradao u prometnoj nesreći. Kad je Lucescu pristao, Srna je krenuo u potragu za predsjednikom Šahtara Rinatom Ahmetovom. Predsjednikova je ipak zadnja. Ali, Šahtarov kapetan ima veliki ugled, Ahmetov ga obožava i nije mu mogao odbiti želju tako da će Ukrajinci, to je sasvim izvjesno, stići u Poljud. I to potpuno besplatno, kada je za Srnu Hajduk u pitanju, onda ne može biti naplate! Premda, cijena Šahtara za prijateljske utakmice kreće se oko 100 tisuća eura plus troškovi. Toliko su naplatili turskom Fenerbahčeu za prijateljsku utakmicu. A podsjetimo, Splićani su za dolazak Barcelone platili 1,8 milijuna eura.

Rijetkost je dobiti klub Šahtarova renomea u roku od mjesec dana. Ukrajinci svoje prijateljske utakmice ugovaraju najmanje šest mjeseci ranije, ali Srna je i na ovaj način pokazao koliko je cijenjen u Šahtaru. Odavno smo pisali da u Donjecku naš kapetan, i kapetan Šahtara, ima status božanstva, da je među tri najvažnija čovjeka u gradu, a sada je to i potvrdio.

Zanimljivo, poljudska utakmica bit će prva koju će Lucescu odraditi na klupi nakon prometne nesreće. A ne treba ni napominjati da će to biti prava poslastica. Srnu će Poljud dočekati ovacijama, nije on bez razloga bio osvajač “Hajdučkog srca”. S ništa manje oduševljenja Splićani neće dočekati ni Eduarda da Silvu. Hrvatski reprezentativac u Splitu je, otkako je kazao da mu je Poljud jedan od najdražih stadiona, obožavan!

Dudu: Jedva čekam!

- Uživao sam za vrijeme utakmice s Gruzijom, nadam se da će opet biti tako i radujem se susretu sa splitskom publikom - naglasio je Dudu.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:53 13.01.2012.

cekaj ... jel nisu imalo rodjendan ljetos, kad je dosla barcelona ? ili to imaju vise rodjendana na godinu ?

VI
visio
07:17 13.01.2012.

Koji car! nevjerojtno! to je igračina! Kapetane fala!

AN
Andreeejjj
01:23 13.01.2012.

Dario Srna...dobrotvor...kralj...car... ljudinaaaaaaaaa...a vi ga smeća kritizirate na nacionalni osnovi i brojanju krvnih zrnca! Največi je Hrvat od svih vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije