Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A BORE SE ZA VRH

Nogometaši Cibalije klečali u znak prosvjeda jer im kasne plaće: 'Većini igrača kava je luksuz'

Foto: HNK Cibalia Vinkovci/ Facebook
1/3
26.02.2023.
u 12:49

Na tablici Prve NL trenutno su treći s 32 boda. Za vikend su u uvjerljivom slavlju zabili četiri pogotka, usprkos tome što, kako trener Radotić kaže, nemaju osnovne stvari za život. Nedavno je propala priča o prodaji dionica kluba Eduardu Brunneru...

Do prije nekoliko godina prvoligaš koji je igrao egal utakmice sa Dinamom, Hajdukom, Osijekom i Rijekom danas se suočava s teškom materijalnom situacijom za koju nitko ne zna kako će se završiti. Riječ je o HNK Cibaliji koja je, unatoč svim problemima, u subotu s ubjedljivih 4:0 pobijedili NK BSK iz Bijelog Brda. O stanju u klubu govori i slika s početka utakmice kada su prvih 20-ak sekundi utakmice svi igrači vinkovačkog kluba klečali kao znak prosvjeda radi teške materijalne situacije i neisplaćenih plaća igračima.

S početkom utakmice sve je pak krenulo u jednom smjeru te je Cibalia golovima Mikolčića, Stranputa, Stanića i Unušića pobijedila i tako zadržala i dalje barem teoretske šanse za prvo mjesto i plasman u elitni rang hrvatskog nogometa I čemu se govorilo prije početka ove sezone. HNK Cibalia trenutno se nalazi na 3. mjestu Prve nogometne lige s 32 osvojenih bodova ili 10 bodova manje od vodećeg Rudeša.

O situaciji u klubu prije utakmice s BSK-om govorio je i trener Cibalije Tomislav Radotić koji je rekao kako s obzirom na situaciju u klubu da će igrati oni koji budu psihološki spremni.

- Onako, bez skrivanja, situacija je jako loša. Alarmantna. Nažalost, nisam u mogućnosti razgovarati o sportu i taktici, o tome je li Cibalia prva, druga ili deveta. Igrači nemaju za osnovne stvari za život, one ljudske, humane. Kasne plaće, kasne stanarine… Većini igrača kava je luksuz – rekao je Radotić.

Prije mjesec dana ponovno je aktualizirana priča o prodaji dionica Cibalije poslovnoj grupaciji Team One Invest Consulting Group u vlasništvu Eduarda Brunnera. Međutim, od dugoočekivanog kupca na kraju nije bilo ništa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije