JUGONOSTALGIČAR Zdravko Mamić priznao kako zna navijačke pjesme Zvezde i Partizana

Nostalgični Mamić: Jugoslavija je bila najljepša zemlja

02.02.2009.
u 21:13

Prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić, sa svojom je momčadi na pripremama u Turskoj, omiljenoj lokaciji momčadi iz ovog dijela Europe. Tamo su se tako našli i nogometaši beogradskog Partizana, a s njima, naravno, i srpski novinari.

Odmah su iskoristili priliku i malo popričali s Mamićem, a on je, iznenađujuće ili ne, drage volje pristao na razgovor i rekao mnogo toga, između ostalog, kako je jugonostalgičar.

Jugoslavije se prisjeća uz pjesme Šabana Šaulića
- Jugoslavija je nekad bila zemlja bez granica. Kakvo je dobro Hrvatskoj donijelo bombardiranje Beograda, ili kakvu korist ima Slovenija od toga što su blokirali ulazak Hrvatske u NATO? Svi su građani Jugoslavije bolje živjeli tada nego što je to slučaj sada u vlastitim zemljama. Bilo je više veselja i druženja - kaže Mamić, koji se tih dana najbolje prisjeti slušajući pjesme Šabana Šaulića, Lepe Lukić i Mehe Puzića.

- Nisam kao ovi lažni moralisti koji tvrde kako to nije u modi. Neću tresti glavom uz ritmove strane glazbe, ovo je moj jezik, neću biti dio lažnih vrijednosti, ja sam svoj - prenosi se Mamićeva izjava na službenim stranicama nogometnog kluba Partizan.

Nije želio reći koji mu je klub draži, Crvena zvezda ili Partizan, ali kaže kako zna većinu njihovih navijačkih pjesama napamet.

- Bezbroj puta sam bio na Marakani i stadionu JNA, sad idem nešto slabije.

Otkrio je Mamić i kako su mu blagdani odlično poslužili za punjenje baterija, jer, kako kaže, želio je u prosincu dići ruke od svega.

- MIslio sam da nema više smisla ovo raditi, ali vrijeme provedeno s obitelji ulilo mi je dodatnu energiju - kazao je Maminjo, koji je tijekom razgovora nekoliko puta napomenuo kako je Dinamo za njega svetinja, te kako život neće imati smisla ako ne uđu u Ligu prvaka.

Ćiru zanima samo novac
Nije međutim birao lijepe riječi kada su spomenuti hrvatski mediji.

- Meni je čast razgovarati s vama, ali veliki broj medija je zlo hrvatskog društva. Urednici truju građane, ističu samo negativne strane i traže afere. Takav je trend, što je nešto gore, tim je zanimljivije. Neki ne znaju što su to institucije poput Dinama, Zvezde ili Partizana. Dao bih novinarima sve, ali neki od njih samo čekaju da mi vide leđa. Ali, još će se načekati - poručuje izvršni dopredsjednik Dinama.

Nije u razgovoru zaboravljen niti Miroslav Blažević.

Vraćao sam ga dva puta u Dinamo, ali meni je Dinamo iznad života, njemu je ipak važniji novac - kazao je Mamić, koji je na kraju razgovora srpskim novinarima rekao kako su ga baš lijepo opustili.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije