NEĆE VALJDA OPET

Nova navijačka drama u najavi: Hrvati oteli zastavu Poljacima, sprema se osveta?

Osijek: Navijači na susretu Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
09.09.2024.
u 18:20

Ako je vjerovati brojnim navijačkim napisima po društvenim mrežama, za učinjeno u Osijeku poljski navijači pripremaju ludnicu

Prije i iza utakmice Hrvatske i Poljske ove nedjelje u Osijeku bilo je navijačkih ekscesa. Ne onako obimnih i teških kao što je znalo biti, ali pričalo se i pisalo i o tome. Došlo je pred utakmicu u Osijeku do tučnjave dviju navijačkih skupina, hrvatske i poljske, a jedna je osoba pri tome lakše ozlijeđena.

No, na navijačkim stranicama po društvenim mrežama može se vidjeti kako se grupica hrvatskih - nazovimo ih navijačima - hvali ukradenom poljskom navijačkom zastavom. Iako se takav čin u navijačkom svijetu smatra velikim trofejem, Poljaci se rugaju jer je to navodno zastava koja nije ukradena ultrasima, već običnim ljudima koji su u Osijek došli turistički.

Osijek: Navijači na susretu Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
1/4

Po poljskim napisima, zastava kojom su se hrvatski navijači pohvalili nema neku osobitu vrijednost. Sve je eskaliralo na cyber-prostoru do te mjere da sada poljske navijačke skupine spominju osvetu kada Poljska i Hrvatska budu igrale u Varšavi, 15. listopada.

Dakle, jedina crna mrlja koju moramo spomenuti u rubrici 'atmosfera' je navijački sukob u centru Osijeka uz Dravu gdje je 50-ak hrvatskih mladića prebilo pet-šest starijih navijača iz Poljske, ljude od 50-60 godina. Takvi nam slučajevi definitivno stvaraju sram što smo Hrvati, no na stadionu smo mogli biti itekako ponosni.

Komentara 4

OL
olujasviholuja
10:40 10.09.2024.

Za svaki nered na stadionu ili u dvorani, 5 godina zabrane za sve sportska natjecanja, čak i u klizanju, ako se napravi matrijala šteta na stadionu ili je klub kažnjen i repka, ispostaviti račun tim "navijačima

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
19:15 09.09.2024.

Ako je vjerovati brojnim navijačkim napisima po društvenim mrežama, za učinjeno u Osijeku poljski navijači pripremaju ludnicu i kada naši Hrvati sa domačeg balkana krenu u domoljubnu misiju Varšava treba sa sobom ponijeti noževe i čelične palice poput one nevino viteške akcije u Ateni.

ME
Melada
19:10 09.09.2024.

50-60 ”navijaca” prebilo nekoliko starijih Poljaka!!’ Pa tu jadnu, sitnu bagru uloviti i za uho ih odvesti roditeljima a iz druge ruke urucuti roditeljima kaznu od po recimo 2000 € za divljacko ponasanje neodgojenog derista, za ozljede i ponizenje napadnutih osoba… A na uzvratnu tekmu u Poljskoj strpati tih 50-60 ”navijaca” u bus i u Poljskoj ih izruciti poljskim Ultrasima na zabavu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije