NOVI ZELAND - SLOVAČKA 1:1

Novi Zeland u nadoknadi otrgnuo Slovacima bod!

Slovačka Novi Zeland
Foto: Reuters
1/10
15.06.2010.
u 15:27

Slovaci su bili bolji, poveli su i imali znatno više prilika od suparnika, no skupo ih je stajalo opuštanje u završnici dvoboja.

Senzacionalno su nogometaši Novog Zelanda osvojili bod u igri protiv Slovačke, izjednačivši na 1:1 (0:0) u posljednjim trenucima dvoboja. Igrala se treća minuta sučeva vremena, kad je Smeltz ubacio visoku loptu pred slovačka vrata, gdje je Reid bio usamljen i udarcem glavom sa šest metara poslao je u mrežu!

To je prvi bod Novozelanđana na SP-ima, i drugo sudjelovanje, istodobno i prvi bod Slovaka koji su debitanti na SP-u! Spomenimo da je u momčadi Novog Zelanda 78 minuta solidno igrao Hrvat Ivan Vicević.

Izjednačenje je šokiralo Slovake, koji su bili bolji, imali su više prilika, no skupo ih je stajalo opuštanje pri kraju dvoboja. Mislili su da im Novi Zeland ne može nauditi, zaboravili su da je kraj tek kad ga sudac označi.

Zanimljivo, baš je novozelandski strijelac, branič Winston Reid, kumovao vodećem golu Slovaka u 50. minuti. Tada je Šestak ubacio visoku loptu u 16-erac, koja je preletjela Reida, a Vittek je udarcem glavom sa šest metara zatresao mrežu! Bio je to prvijenac debitanta Slovačke na SP-u, a TV snimka pokazala je da je Vittek bio u zaleđu, ali ga pomoćni sudac nije označio!

– Nadam se da smo razveselili narod, vjerujem da se svi dobro osjećaju nakon ovog rezultata, najvećeg u našoj nogometnoj povijesti. Naš san i dalje traje – rekao je izbornik Novog Zelanda Ricki Herbert.

A slovački izbornik Vladimir Weiss nije skrivao nevjericu zbog izgubljenih bodova:

– To je nevjerojatno... Kad se nešto takvo dogodi, čovjek ostane bez riječi. Šteta, dobro smo igrali na početku utakmice i nadigrali suparnika, ali trenutak neopreznosti skupo nas je stajao.

Komentara 1

Avatar Romano37
Romano37
18:31 15.06.2010.

Bilo je očito, kako su Slovaci postigli zgoditak iz nedozvoljenog položaja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije