Rukometna Liga prvaka

Oba hrvatska kluba igrat će u elitnom klupskom razredu

21.06.2024.
u 13:12

Nakon nekoliko sezona rukometašice Podravka Vegete vraćaju se u Ligu prvakinja, dok je Zagreb u Ligi prvaka stalno od 1992. godine

Stigla je službena potvrda iz Europskog rukometnog saveza. Rukometaši Zagreba i rukometašice Podravka Vegete igrat će sljedeće sezone u Ligi prvaka, odnosno Ligi prvakinja.

Što se tiče Lige prvaka od ranije se znalo da svoje mjesto u elitnim skupinama imaju danski Aalborg,  španjolska Barcelona, francuski PSG, njemački klubovi Magdeburg i Füchse, mađarski Veszprem, norveški Kolstad, poljska Wisla i portugalski Sporting.

Preostalih pet pozivnica dobili su Zagreb, francuski Nantes, poljsko Kielce, makedonski Pelister, mađarski Szeged i rumunjski Dinamo.

Wild card trebao bi dobiti danska Frederica i to bi bila lista od 16 klubova koji će igrati u sezoni 2024/25. Bez pozivnice za Ligu prvaka ostali su tako švicarski Kadetten, portugalski Porto, norveški Elverum, slovački Tatran i španjolska Bidasoa. 

 -  Svi suparnici su jako teški, čekamo ždrijeb a onda vidjeti kakve su nam šanse – rekao je Andrija Nikolić, trener  Zagreba.

U odnosu na prošlu sezonu nema Kiela, Porta, Celja, Gudmea, Montpelliera, a novi su Füchse, Sporting, Nantes, Dinamo i Frederica. 

U Ligi prvakinja od ranije su sigurni sudionici elitnih skupina bili danski klubovi Esbjerg i Nykobing, francuski Metz, njemački Ludwigsburg, mađarski Ferencvaros, crnogorska Budućnost, norveški Vipers, rumunjski Bukurešt i slovenski Krim.

Pozivnice su dobili Podravka Vegeta, danski Odense, francuski Brest, mađarski Györ, norveški Storhamar, te rumunjski klubovi Gloria i Rapid.

Bez pozivnice su ostali norveški klub Sola, njemačka Borussia Dortmund i mađarski Debrecen. 

Ždrijeb Lige prvaka i prvakinja održat će se 27. lipnja u Beču. Liga prvakinja počinje 7. ili 8. rujna, a Liga prvaka 11. i 12. rujna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije