Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 VATRENIH

Ovo je sastav Hrvatske protiv Italije: Dalić će napraviti veliku promjenu u momčadi

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
21.06.2024.
u 07:31

Ispada da Hrvatskoj doista treba doći voda do grla da bi se iskazala u najboljemu svjetlu. I dok postoji i zrno nade, Dalićeve izabranike ne treba otpisivati.

Tradicije postoje da se ruše, pa se tako hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu u Njemačkoj – na svome 13. velikom natjecanju – prvi put odrekla izbjegavanja posljednjega mjesta u skupini nakon dvije odigrane utakmice. Samo još dva puta u svojoj povijesti Hrvatska je nakon dva odigrana kola imala samo jedan osvojen bod: na SP-u 2006. u Njemačkoj i na EP-u u Velikoj Britaniji 2021. godine. Međutim, u oba slučaja Hrvatska nakon dvije utakmice nije bila posljednja u skupini, budući da je imala bolju gol-razliku od Japana, odnosno Škotske.

Dakle, Hrvatska je u Dalićevoj eri već jednom bila suočena s gotovo bezizlaznom situacijom, pa je, unatoč silnim kritikama i neuvjerljivim izvedbama, u lipnju 2021. ipak bila isplivala prema osmini finala: tada pobjedom 3:1 nad Škotima, na njihovu terenu. Ispada da Hrvatskoj doista treba doći voda do grla da bi se iskazala u najboljemu svjetlu. I dok postoji i zrno nade, Dalićeve izabranike ne treba otpisivati.

Svijest o vlastitoj nemoći, osobito kod momčadi s karakterom, može biti i stimulativna i izazvati najjaču reakciju. I kod izbornika, i kod igrača, kako god figure bile posložene na terenu. Kako stvari stoje, Marcelo Brozović, za kojega izbornik tvrdi kako nije bio lošiji od ostalih, seli se na klupu. Na prste jedne ruke mogu se nabrojiti utakmice na velikim natjecanjima na kojima Brozović kod Dalića nije bio u prvih 11. Posljednja je bila protiv Maroka u bitki za treće mjesto u Kataru, u prosincu 2022. godine.

Tada je Hrvatska igrala s dva zadnja vezna, Modrićem i Kovačićem, a ispred njih bio je Kramarić. Sličnu strategiju Dalić sprema i za Talijane, nagađa se s Lukom Sučićem, ali prisutna je i opravdana zebnja, jer Sučić je kod drugoga pogotka Albanaca imao zapanjujuće lošu reakciju. A Daliću u utakmici odluke trebaju izrazito odgovorni i disciplinirani igrači. To možda vuče i ideju s novim igračem u zadnjoj liniji (Erlićem), kako bi Gvardiol bio lijevi branič, a Perišić imao manju potrošnju kao krilo. Ta bi formacija mogla izgledati ovako: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Perišić – Budimir.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/13
 
 
 

Komentara 54

BO
BO22A
08:27 21.06.2024.

Baturina je više pokazao u onih nekoliko minuta nego Perišić kroz cijelu utakmicu.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:27 21.06.2024.

Velikom stručnjaku daliću najbolji stoper Erlić sjedi na klupi prve dvije utakmice a sada ga ubacuje? Perišić ne igra ni u hajduku a ovdje mu je starter?

PO
podravina
09:25 21.06.2024.

Do sada smo odigrali katastrofalno, treba mjenjati postavu od prve minute, sa Italijom i ovakvom igrom nemamo nikakve sanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije