DRAGUTIN ŠURBEK

Obilježena je peta godišnjica smrti jednog od najvećih hrvatskih sportaša. Bio je svjetski i europski prvak

Virtualna izložba: Velikani ostaju u kolektivnom sje?anju
Goran Stanzl/PIXSELL
11.07.2023.
u 16:00

Dragutin Šurbek je osvojio 32 medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, prvak Europe, dva puta je bio treći na svijetu, europski i svjetski prvak u parovima, 17 medalja na veteranskim svjetskim i europskim prvenstvima, 550 nastupa za reprezentaciju, pobjednik brojnih turnira širom svijeta i jedan od sportaša kojeg su najviše cijenili u Kini - zemlji stolnog tenisa.

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobu Dragutina Šurbeka u utorak je obilježena peta obljetnica smrti našeg najboljeg stolnotenisača i jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena. Obilježavanju pete obljetnice u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj nazočili su predsjednica Društva sportaša veterana i rekreativaca Klaudija Bubalo, dopredsjednik DSVR i direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe pri HOO-u Neven Šavora, ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja i predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Bilić, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac...

Zatim, bili su tu direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić, glavni tajnik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Goran Radanović, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić  i mnogi drugi.

Dragutin Šurbek je osvojio 32 medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, prvak Europe, dva puta je bio treći na svijetu, europski i svjetski prvak u parovima, 17 medalja na veteranskim svjetskim i europskim prvenstvima, 550 nastupa za reprezentaciju, pobjednik brojnih turnira širom svijeta i jedan od sportaša kojeg su najviše cijenili u Kini - zemlji stolnog tenisa. Rezultati njegovog rada i truda su brojne medalje, ali i državna priznanja i nagrade koje sportaš može primiti za vrhunska sportska postignuća i veliki doprinos u sportu.

VEZANI ČLANCI:

Društva sportaša veterana i rekreativaca je pokrenulo inicijativu, uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Stolnoteniskog saveza Zagreba i Sportskog saveza Grada Zagreba, da se višenamjenska sportska dvorana Dom sportova nazove imenom Dragutin Šurbek.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
16:40 12.07.2023.

Šurbek-legenda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije