ŠPEKULIRA SE

Objavljena senzacija: Mateo Kovačić radi potez koji će mnoge ostaviti u čudu?

Bratislava: Zlatko Dalić i Mateo Kovačić na konferenciji uoči utakmice sa Slovačkom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
13.07.2024.
u 11:06

Izvještaji iz Turske navode da je menadžer hrvatskog veznjaka razgovarao s rukovodstvom Galatasaraya, ali zasad nema informacija o postignutom dogovoru.

Zvijezda hrvatske reprezentacije i veznjak Manchester Cityja, Mateo Kovačić (30), navodno je u ozbiljnim razgovorima o odlasku iz redova engleskog prvaka. Barem tako tvrde turski mediji. Turski mediji objavili su informaciju kako 30-godišnji veznjak pregovara s dva kluba iz Turske, a ubrzo se doznalo da su to dva najveća - Fenerbahče i Galatasaray.

Izvještaji iz Turske navode da je menadžer hrvatskog veznjaka razgovarao s rukovodstvom Galatasaraya, ali zasad nema informacija o postignutom dogovoru.

S druge strane, trener Jose Mourinho bi rado vidio Kovačića u Fenerbahčeu. Žuto-plavi klub gradi projekt kojim se želi vratiti na vrh turskog nogometa nakon 11 godina čekanja i u narednim danima će i oni razgovarati s menadžerom hrvatskog veznjaka.

Ranije nije bilo naznaka da bi Kovačić mogao napustiti Manchester City, čiji je član od ljeta prošle godine kada je za gotovo 30 milijuna eura stigao iz Chelseaja.

Mateo Kovačić je protekle sezone odigrao ukupno 46 utakmica za Manchester City, postigavši tri pogotka i jednu asistenciju.

Slavni hrvatski nogometaš može se pohvaliti impresivnom karijerom, igrajući za najveće klubove. Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu, preko Intera je stigao do Real Madrida, a prije dolaska u City, četiri je godine nastupao za Chelsea.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Bratislava: Zlatko Dalić i Mateo Kovačić na konferenciji uoči utakmice sa Slovačkom
1/61
 
 

Komentara 14

XY
XYZ52
16:13 13.07.2024.

Meni je Kovacic drag i simpa momak. Ali, pogledaj njegovu statistiku u reprezentaciji: preko sto utakmica a pet golova! To govori vise nego dovoljno. A sto je radio u svim tim velikim klubovima: najvise vremena proveo na klupi i slikavao se kada su se djelili pehari. Ako je ova vijest tocna, onda su mu u Man City-u vjerojatno rekli da on i njegov menadjer potraze novi klub jer ce ga staviti na transfer listu. Guardiola je fin momak i simpatizira Kovacica ali nogomet je profesionalni biznis gdje se trazi odgovarajuca produkcija. Ako nje nema, onda igrac ide na posudbu ili odmah na transfer listu.

PA
Pametanumoruludih
18:25 13.07.2024.

Sokantno je da ovaj borac zaradjuje pare kao profesionalni nogometas. Godinama ne nepreduje...Spor, nezna dodati loptu unaprjed, nezna zabiti gol, boji se pucati, nezna igrati glavom, slabo igra i obranu. Samo trci po terenu onako bez veze i dodaje loptu unazad ili u stranu. Nije napadac, nije vezist, nije branic. Uvjek izgleda izgubljen. Ima boljih od njega u amaterskim ligama.

XY
XYZ52
02:42 14.07.2024.

Jos malo o Kovacicu i njegovom mogucem odlasku iz Man City-a. Na Euro 2024 je isplivalo nekoliko igraca na njegovoj poziciji koji su mladji i bolji, jedan od njih je Olmo. Man City je vec krenuo u pregpvore s Leipzig-om o njegovoj kupovini. Arapi su u taj klub utukli vec vise od 2.5 miljarde eura, tako da nece biti problema dovesti i Olma. To je zakon prirode koji vrijedi i u nogometu: mladji, brzi, snazniji i bolji potiskuju starije i slabije. Igraci iz liga petice sele prema Turskoj, Grckoj, Americi - MLS, Saudijskoj Arabiji, itd., gdje su zahtjevi i placanja, najcesce, manji. Saudijska Arabija je sto se tice placanja izuzetak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije