final four eurolige

Obradović posljednji put vodi Panathinaikos, koji se prodaje

željko obradović
Reuters/Pixsell
11.05.2012.
u 12:08

Igrači CSKA su s prosječnih 202 cm najviša momčad završnice, a Olympiacos je sa 26,6 godina najmlađi sudionik Final Foura

Košarkaška Euroliga došla je do najsvečanijeg dijela, do Final Foura koji se od danas do nedjelje održava u Istanbulu, a glavni sponzor Turkish Airlines sve četiri utakmice prenosit će na svojim letovima u SAD. U 17 sati igraju branitelj naslova Panathinaikos i najveći kandidat za ovogodišnji naslov CSKA. U drugom polufinalu (20 sati) snage će odmjeriti Barcelona i Olympiacos, kojem se rijetko tko nadao u završnici.

Po mišljenju mnogih, najvjerojatniji je finale CSKA - Barcelona, jer Moskovljani su dvaput ove sezone svladali Atenjane, a Barcelona ima jači sastav od momčadi iz Pireja koja je s prosjekom od 26,6 godina najmlađa na turniru. Doduše, nastup Navarra, kojeg muči stopalo, vrlo je upitan pa nije nemoguć i grčki finale. Osmerostrukom trenerskom prvaku Europe Željku Obradoviću to je možda posljednji Final Four na čelu Panathinaikosa, kojeg braća Janakopulos žele prodati.

Obradović je prvi naslov osvojio baš u Istanbulu, s Partizanom 1992., a u međuvremenu je u 21 trenerskoj sezoni 13 puta nastupio na Final Fouru i dva puta osvojio Saportin kup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije