NIJE IZDRŽAO

Od zadobivenih opeklina preminuo je ubojica olimpijske maratonke

FILE PHOTO: Uganda's Rebecca Cheptegei at the World Athletics Championship
Dylan Martinez/REUTERS
10.09.2024.
u 23:25

Ovaj bivši par se navodno posvađao oko podjele njenog imanja. Nakon svađe Cheptegei je otišla s djecom u crkvu, a kad su se vratili kući, Ndiema ju je dočekao s benzinom

Dickson Ndiema, ubojica bivše partnerice i natjecateljice u olimpijskom mataronu u Parizu, Rebecce Cheptegei, podlegao je opeklinama koje je dobio onog trenutka kad je partnericu polio benzinom i zapalio. Nakon toga je zapalio i sebe i zadobio opekline na 30 posto tijela.

Scena se odvila 1. rujna. Ovaj bivši par se navodno posvađao oko podjele njenog imanja. Nakon svađe Cheptegei je otišla s djecom u crkvu, a kad su se vratili kući, Ndiema ju je dočekao s benzinom kojim ju je polio i zapalio. 

Maratonka je zadobila opekline na 75 posto tijela i preminula četiri dana kasnije, a danas je preminuo i on. Ugandska atletičarka bit će pokopana u subotu uz vojne počasti jer je bila pripadnica Ugandskih narodnih obrambenih snaga.

Na olimpijskom pariškom maratonu završila je na 44. mjestu. Olimpijska pobjednica je Nizozemka Sifan Hassan. Od hrvatskih predstavnica Bojana Bjeljac završila je 71., dok europska doprvakinja Matea Parlov Koštro nije uspijela završiti utrku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije