Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Davisova kupa

Održao obećanje: Nikola Pilić ošišan na nulu

'tenis01_nnn_spo_051210'
''
05.12.2010.
u 10:05

Srbi pobijedili Francuze (3:2) uz pomoć hrvatskog teniskog stratega. - Još ne shvaćamo ovaj pothvat, ovo je kao da smo osvojili svjetsko prvenstvo u nogometu - kazao je Đoković

Srbija je novi osvajač Davisova kupa! Točno pet godina i jedan dan nakon što je u tome uspjela Hrvatska u Bratislavi, Srbija je postala 13. zemlja pobjednik toga najprestižnijeg teniskog momčadskog natjecanja.

Preokret trećeg dana meča s Francuzima sa 1:2 na 3:2 u krcatoj beogradskoj Areni režirali su Novak Đoković i Viktor Troicki. Prvo je treći tenisač svijeta projurio pokraj najboljeg Francuza Gaela Monfilsa (6:2, 6:2, 6:4), a zatim eksploziju oduševljenja i veliko slavlje pobudio je Viktor Troicki pobijedivši glatko Michaela Llodru.

– Teško nalazim riječi. Ovo je najljepši trenutak i najveće iskustvo u mojem životu! Nakon posljednjeg poena nisam znao što bih od sreće! Ovo je kao u snu, da u odlučujućem meču upravo ja donesem naslov – govorio je nakon velike pobjede Viktor Troicki.

Šjor Niko rekorder

– Mislim da je ovo najveći trenutak u karijeri svakog tenisača. Još ne možemo shvatiti što smo napravili. Ovo je kao da smo osvojili svjetsko prvenstvo u nogometu – oduševljen je bio novak Đoković, koji je ove sezone u četiri meča u Davisovu kupu upisao sedam pojedinačnih pobjeda i jedan poraz u paru (Češka)

Slavio je, s cijelom domaćom reprezentacijom, i proslavljeni hrvatski izbornik Nikola Pilić (71), koji je posljednjih nekoliko godina imao status glavnog savjetnika srpske reprezentacije i šefa momčadi, koji odlučuje gotovo o svemu.

Bio je to Nikin šesti finale Davisova kupa i peti naslov. Do kraja je otišao tri puta s njemačkom reprezentacijom – 1988., 1989. i 1993. godine, po jednom s Hrvatskom (2005.) i Srbijom. Rekord koji nikad neće biti srušen. Kao i ostali članovi reprezentacije, i šjor Niko je ispunio obećanje dano nakon polufinalne pobjede nad Češkom o šišanju na "nulu" ako Srbija stekne naslov.

Prvi je na pripremljeni stolac za šišanje na terenu sjeo predsjednik Saveza Slobodan Živojinović, nakon njega izredali su se svi članovi reprezentacije, među njima i Pilić.

Svi ošišani na nulericu

- Ovo je povijesni uspjeh! Presretan sam! Moji igrači su to zaslužili, kao i Savez. Igrali smo dobro, punim srcem. Šišanje je sitnica, najmanje što možemo sada učiniti. Ovaj je naslov toliko vrijedan da u njemu možemo uživati ne samo danas već sljedećih nekoliko mjeseci – rekao je sretni Nikola Pilić.

Komentara 2

PE
Peacemaker
11:19 06.12.2010.

Bravo, Piliću.....ništa bez Hrvata.

PU
pumbica
09:56 25.01.2011.

Pilić se ošišao?Ili su ga srbi ošišali.To on zna,ali neznam gdje će sada živjeti?Dalo u Beogradu ili Splitu.Sjetimo se Beare kada je otišao u Zvezdu.Kako je prošao.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije