Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Butina

"Ola, uzmi trofej, pa ćemo slaviti na Savi uz pivicu"

Šibenik Dinamo (1)
Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.05.2010.
u 11:13

Bayernov napadač Ivica Olić veliki je prijatelj s Dinamovim vratarom Tomislavom Butinom kojeg je pozvao kao gosta na finale Lige prvaka u Madrid.

– Nažalost, neću moći doći. No, svim ću srcem navijati za Olu i Pranjića – kaže Butina, koji je Olića upoznao prije devet godina:

– Igrao je u Zagrebu, ja u Dinamu, počeli smo se družiti i izlaziti zajedno. Malo je tako plemenitih, iskrenih i dobrih ljudi kao Olić, jedan je od malobrojnih iz nogometa s kojima se družim.

Prijateljstvo su učvrstili u Dinamu i reprezentaciji.

– Bili smo cimeri, jedva smo dočekali okupljanje, prvih nekoliko dana bili smo budni i do pet ujutro. Prepričavali smo zgode iz klubova, smijali smo se do ludila, nismo se “gasili”! I sad, kad se čujemo, pucamo od smijeha prepričavajući neke detalje iz svlačionica. Nedostaju mi naši mali noćni razgovori. Rijetkost je naći čovjeka koji je uvijek nasmijan! A Olić je takav, u privatnom životu posve identičan Oliću na terenu! Iznimno pošten i vrijedan.

Bilo je i teških trenutaka...

– I to kakvih! Olićev i moj put bili su donekle slični. Veliki je upitnik stalno visio iznad naših karijera.

Kako je Olić to proživio?

– Teško. Možda mu je pomoglo to što je bio sa mnom, jer ja sam se naviknuo na taj upitnik, nikad ga neću skinuti sa sebe! Njegov je upitnik, pak, srećom negdje odletio poput balona i sad je najbolji hrvatski nogometaš. Ali, nevjerojatno je da se kod nas toliko sumnjalo u čovjeka koji je osvojio 12 trofeja u raznim klubovima!

Na kraju je Butina poručio:

– Ola, osvoji i taj trofej, stavi na sebe hrvatsku zastavu usred Madrida, neka te Mourinho zapamti! Da se toga sjećamo kad prestanemo igrati nogomet, negdje na Savi, s ribičkim priborom i pivicom. Naše će prijateljstvo ostati vječno.

Zašto se sumnjalo u Olu?

– Njegov je način igre bio teško prihvatljiv, čak i u našoj reprezentaciji. Olić je nevjerojatno fizički moćan i njegovi suigrači nisu mogli pratiti taj ritam. Sličan je problem imao i Alen Bokšić – kaže Butina i nastavlja:

– Danas je reprezentacija motoričnija, brža i fizički moćnija, o Bayernu da i ne govorim, pa je sad Olićeva vrijednost maksimalno došla do izražaja.

Komentara 3

EU
EUPatriot
14:08 21.05.2010.

\'Ola, uzmi trofej, pa ćemo slaviti na Savi uz pivicu i TV ekran uz gledanje one smetane svetskoga nogometa\'

BE
Beti
16:21 21.05.2010.

Citam dosta komentara, ali ovaj EUJanez (EuPatriot) je glup ko majmun. Od zadnjih 8 mogucih EP i SP Hrvatska se plasirala 6 puta. Osvojila 3 mjesto na SP 1998 i usla u 1/4-finale 1996 i 2008. Aktualna 10.ta momcad svijeta!!! A Zlovenija sve ukupno 2 puta (EP i sada SP). Sad od srece EuPatriot nezna sta da radi od veselja nego da pise glupe komentare sa ljevom rukom a sa desnom rukom drka ipod stola dok mu majka mljeko i kekse donosi. E moj Jancek, ostavi se komentara na nasim portalu i nadi si curu, da nemoras od ruke \"pi*ku\" i od kur*a budalu pravit.. EuPatriot odgovori mi samo na jedno pitanje: Jesi li ljevak? ;))

OB
-obrisani-
15:26 21.05.2010.

evo opancara eupatriota, taj tak voli kosovo polje kaj je dao petama vjetra i vikao: bjeste pete posrat cu vas, hehehehehehe, jeli opancar argentina-srbica 6:0, pa na slijedece 2 utakmice kasirali 9 golova, a slag dolazi na kraju, onda suu kod srbicinih nogometasa sjevale sake onak po srpski, jedan drugog odpozadi kak i to dolikuje srbiji, hehehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije