BAYERN Šef voznog parka također je Hrvat

Olić može birati audi 8, kao Klose, ili Q7, kao Toni

15.02.2009.
u 09:58

Ivica Olić ipak neće biti jedini Hrvat u Bayernu. Već 12 godina u najtrofejnijem njemačkom klubu, kao šef voznoga parka, radi Bruno Kovačević (50), Baranjac iz Mirkovca kod Kneževih Vinograda.

Dobri duh Bayerna, jedan od najpopularnijih klupskih djelatnika, prijatelj sa svim igračima, vozač Ulija Hoenessa i Karl-Heinza Rummeniggea.

Kahnov prijatelj

- Prije dolaska u Bayern radio sam u teniskom centru bivšega nogometaša Manfreda Schwabla. Budući da sam automehaničar i doista znam sve o automobilima, na njegovu preporuku dobio sam posao u Bayernu - priča Kovačević.

Kao dječak, u bivšoj je državi navijao za beogradski Partizan, a otkad je u Njemačkoj, za njega postoji samo - Bayern.

- Navijam za hrvatsku i njemačku nogometnu reprezentaciju. Kad igraju međusobno, kao prošle godine u Klagenfurtu, srce ipak vuče za domovinu u kojoj sam rođen. Bio sam na toj utakmici i uživao kako je igrala hrvatska reprezentacija - kazao je Kovačević.

U voznom parku njemačkoga kluba je 60 Audijevih automobila o kojima se brine upravo Bruno.

- Uživam u svome poslu, radim s divnim ljudima.

Jednom ste spašavali Olivera Kahna od blamaže u zračnoj luci?

- Zaboravio je putovnicu pa sam išao po nju njegovoj kući vozeći kao kamikaza s münchenskog aerodroma. Ne smijem reći kojom sam brzinom vozio.

Dobro je da se vraćam baš s Arminijom


Ivica Olić igrat će u nedjelju prvi put u nastavku sezone za svoj HSV nakon što je odradio dvije bundesligaške utakmice suspenzije zbog ekscesa na španjolskim pripremama.
- Održavao sam dobru formu. Nastupio sam u Bukureštu s Rumunjskom. Bilo je to vrlo zahtjevnih 60 minuta. Možda je dobro da počinjem baš s Arminijom - izjavio je 29-godišnji ljevonogi napadač za Hamburger Morgenpost. (mm)
Nikada niste ostali bez vozačke dozvole?

- Jesam. Prošle godine vozio sam na EP u Švicarsku jednu delegaciju. Uzeli su mi dozvolu na mjesec dana.

Kad god poželi, Bruno ide s Bayernom na gostovanja. Bio je, među ostalim, u Tokiju i Hong Kongu. Oženjen je s Njemicom, a najbolji prijatelj mu je Oliver Kahn.

- Družimo se u slobodno vrijeme, igrali smo skupa golf na Mallorci. Ali sam u odličnim odnosima i s drugim igračima. Michael Ballack pozvao me kao svoga gosta na utakmicu Lige prvaka Chelsea - Juventus.

Bruno je prijatelj i s našim igračima koji su igrali u Bayernu. Jednom je proveo sedam dana u Čatežu, čekajući Roberta Kovača, te ga poslije utakmice reprezentacije odmah vozio u München.

- U vezi sam s Nikom i Robertom, a upoznao sam nedavno i Ivicu Olića. Njega i njegovu ženu Natali vozio sam nedavno kad je Ivica bio na liječničkom pregledu. Izvanredan dečko! Kod nas je sjajan dojam ostavio i kondicijski trener Zvonko Komes. U Bayernu ga svi jako cijene.

Dobroćudni div

Koji auto će voziti Olić?

- Može birati: audi 8, kakvoga vozi Miroslav Klose, Q7, koji je izabrao Luca Toni ili RS6 kakvoga ima Franck Ribery.

Bayernovi igrači moraju voziti Audijeve autobile?

- Samo na mjestima na kojima predstavljaju klub. No, privatno mogu voziti koji god automobil žele - zaključuje dobroćudni div iz Mirkovca, visok 187 cm, težak 117 kg, kojega je Bayern predstavio na svojoj službenoj stranici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije