u 
sjajnoj formi

Olić: Ovaj mi je pogodak među tri najdraža

'Wolfsburg\'s Diego (L) gestures with Ivica Olic after he scores 1:0 during the match VfL Wolfsburg - 1.FC Nuernberg in the Volkswagen Arena in Wolfsburg, Germany, 31 March 2013.  PHOTO: PETER STEFFEN
'Peter Steffen/DPA/PIXSELL'
02.04.2013.
u 11:29

– Slično sam zabio Werderu kada sam igrao za HSV, ali ovaj je ljepši, sad sam baš gađao i pogodio. Vratar je mogao samo gledati – kaže Ola.

Bio je to još jedan sjajan vikend Ivice Olića! Naš je napadač, naime, u domaćem 2:2 remiju Wolfsburga protiv Nürnberga, opet zabio prekrasan gol, jedan od najljepših u karijeri – opalio je sa 25 metara s desne strane i lopta je završila u rašljama! Olić je, inače, u posljednjih šest bundesligaških dvoboja zabio četiri gola.

Trener ih kaznio

– Pune su me novine zadnjih tjedana, pa dosadio sam već ljudima – uz osmijeh nam je rekao Ivica Olić nakon jutarnjeg treninga u ponedjeljak, dodavši:

– Trebali smo imati slobodan dan, ali trener Dieter Hecking ljutit je kao osa i naredio je trening! Uskrsni su blagdani, eto, za mene bili radni, nije bilo nimalo opuštanja.

Teško se sjetiti kad ste zadnji put zabili izvan 16-erca.

– I ne pokušavam to često. A sjećam se da sam sličan gol zabio Werderu kad sam igrao za HSV, tada se lopta od vratnice odbila u mrežu. Ali sad sam baš gađao i pogodio, lopta je imala fini felš i bježala je od vratara, koji ju je samo gledao.

Je li ovaj pogodak među vaših pet najljepših u karijeri? – Među tri! Onaj "škaricama" prije 20-ak dana vjerojatno mi je najljepši, jer je jedini postignut na takav način! A ovaj je tu, kraj njega, jako visoko...

Trener očito ima maksimalno povjerenje u vas, imate potpunu slobodu u igri.

– Najbolje se na terenu osjećam kad imam ovakvu slobodu!

Jeste li se ovih dana sa zadovoljstvom prisjetili upisanih šest reprezentativnih bodova, je li nestalo nezadovoljstva nakon što niste počeli utakmicu s Walesom?

– Lijepo je sad pogledati iza sebe, veliki je pritisak bio nad nama, posebno uoči utakmice sa Srbijom. A Wales? Ma, više sam bio iznenađen što nisam znao da neću igrati, nego nezadovoljan. Tu sam, uvijek mogu dati svoj doprinos, a trener odlučuje o tome tko će igrati.

Štimac suprotnost Biliću

Možete li ukratko usporediti Bilića i Štimca?

– Sa Slavenom sam proveo šest lijepih godina, bilo je krasnih trenutaka. Najteže mi je s njim bilo kad smo ispali od Turaka u četvrtinalu EP u Austriji, a ne zamjeram mu ništa ni za to što sam otpao s popisa za lanjsko EP. Ipak je za to najviše kriva bila moja ozljeda... Štimac? Odradili smo pola kvalifikacija, rezultat je tu, a to je najvažnije! Štimac je izvanredno rješenje kao Bilićev nasljednik iako su mnogi bili protiv njega. Inače, njih dvojica nemaju nikakvih sličnosti, ali očito je da dobro rade svaki na svoj način – kaže Olić.

>>>Olić i dalje 'trpa': Pogledajte golčinu protiv Nürnberga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije