Liga prvaka

Olić: Pranjić i ja bit ćemo na klupi u finalu Lige prvaka

Ivica Olić (1)
AFP
18.05.2012.
u 08:00

– Ali obojica se nadamo da ćemo dobiti priliku i osjetiti finale. Bio bi to lijep oproštaj s Bayernom

U kampu u Münchenu Bayernovi se nogometaši pripremaju za subotnji veliki finale Lige prvaka s Chelseajem, za utakmicu koju je čak i klupski predsjednik Ulli Hoeness nazvao najvećom u povijesti bavarskog kluba!

Nažalost, ni Bayern ni Chelsea neće biti kompletni, poharala ih je polufinalna “žutica” i Uefa će morati promijeniti pravila vezana uza zabranu nastupa zbog žutih kartona. Već se, uostalom, spominje da će od sljedeće sezone klubovi u polufinalu biti “očišćeni” od kartona.

Finale je šlag na tortu

Tko će, dakle, u subotu u Allianz Areni biti više oslabljen – Chelsea bez Terryja, Ivanovića, Ramiresa i Raula Meirelesa, ili Bayern bez Badstubera, Alabe i Luiza Gustava? Odgovor nam je ponudio Ivica Olić:

– Ipak Chelsea. Recimo, njihov je ključni igrač, uz Drogbu, za ubojite protunapade Ramires, a neće ga biti. A mi imamo dobre zamjene, Contento će na lijevom boku zamijeniti Alabu, na zadnjem veznom bit će Schweinsteiger i Kroos, jedini nam je problem izostanak srednjeg braniča Badstubera. Umjesto njega igrat će Timoščuk, možda čak i Van Buyten, koji je nakon duljeg oporavka od ozljede počeo prije dva tjedna trenirati. O tom će srednjem braniču Heynckes vjerojatno odlučiti na dan utakmice – kaže Olić.

Prema ovome što ste nam rekli, Pranjić će zajedno s vama biti na klupi?

– Pa, kako sad stvari stoje, bit će tako... Ali obojica se nadamo da ćemo dobiti priliku i osjetiti finale. Bio bi to lijep oproštaj s Bayernom, obojica smo provela u klubu tri godine i nastup u finalu Lige prvaka na Allianz Areni bio bi šlag na tu našu tortu – rekao je Olić.

Ako i ne uđu u igru u finalu, Olić i Pranjić dobit će dostojan oproštaj od velikog kluba. Naime, u utorak Bayern organizira utakmicu protiv Nizozemske, svi igrači moraju ostati do tada u Münchenu i bit će to prilika za cvijeće, počasni krug i ovacije našemu dvojcu. Iako će to poremetiti planove Slavena Bilića, jer Olić i Pranjić trebali su u ponedjeljak biti u Rovinju, ovako će stići tek u srijedu.

Drogbi dosta razočaranja

A o subotnjem finalu LP-a ovisi i hoće li Petr Čech puhati u 30 svjećica na rođendanskoj torti. U nedjelju ulazi u četvrto desetljeće.

– Naslov europskog prvaka ovu bi sezonu označio najuspješnijom u klupskoj povijesti. Izgubimo li, u nedjelju neće biti nikakve rođendanske proslave – unaprijed je najavio svojim gostima Chelseajev vratar te ulogu favorita prepustio Bayernu:

– Ipak je prednost što se Bavarci skidaju u svojoj svlačionici, igraju na svom stadionu.

Nijemac na privremenom radu u engleskom Stokeu Robert Huth, i sam nekoć igrač Chelseaja, navijat će za Bayern. A dosta toga u momčadi sa Stamford Bridgea ovisit će i o oporavku igrača.

– Spreman sam, to je najveća utakmica na svijetu, o kojoj sam sanjao kao dječak u Brazilu – kaže David Luiz.

Da bude na popisu putnika, inzistirao je i Gary Cahill koji se ozlijedio u polufinalu s Barcelonom. Didier Drogba je spreman, a kad je tako, onda zadnja linija Bayerna i Neuer ne mogu biti mirni. To prije jer Drogbi taj trofej nedostaje, izmakao mu je u finalu u Moskvi 2008. Isključen je nekoliko minuta prije kraja produžetaka, Chelsea je izgubio na jedanaesterce.

– Ljudi kažu da sam stvoren za velike stvari, no bilo je u karijeri i razočaranja. Igrao sam puno velikih utakmica, no od ove nema veće – kazao je Drogba.

Komentara 7

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
08:25 18.05.2012.

Heynckes je vrlo teška osoba ..ali legnedaran ostaje događaj kad mu se Wolfram Wuttke{jedan od najvećih njemačkih talenata u nogometu ali isto tako težak tip}popišao u trenings-campu u krevet i dao mu nadimak Osram!Cijela Njemačka je umirala od smijeha!

OB
-obrisani-
08:29 18.05.2012.

Heynckes je diktator.... Ponizavajuce je da Olica i Pranjica vjecito drzi na klupi , uglavnom da se Ribery valja po travnjaku,a Roben ispromasuje...kako ste sjedili u Berlinu na klupi tako ce te i sad....

GA
gafe
08:16 18.05.2012.

ako te Heynckes nije ubacio protiv Dortmunda kada ste na pocetku drugoga poluvremena gubili 1:4, onda nevjerujem da ce te sada ubacit. Heynckes nazalost nevoli Hrvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije