NAKON DEBIJA

Olma pitali kojeg igrača želi u Barceloni. Od svih je izabrao vatrenog

LaLiga - Rayo Vallecano v FC Barcelona
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/4
30.08.2024.
u 17:50

Dani Olmo je prije dva dana odigrao veličanstveni debi za Barceloninu prvu momčad u utakmici protiv Rayo Vallecana. Preokrenuo je utakmicu još jednim sjajnim golom i tako cijeloj Europi poručio da će se ove sezone itekako morati čuvati napada katalonskog velikana

Bivši igrač Dinama i Red Bull Leipziga, Dani Olmo, dao je intervju za katalonski Mondo Deportivo u kojem je govorio o svojim razlozima za dolazak u Barcelonu, a uz to odgovorio i na niz zanimljivih pitanja kako bi ga navijači kluba imali priliku bolje upoznati. Sasvim neočekivano, u dva je odgovora uvrstio kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i Real Madrida, Luku Modrića.

Olmo je otkrio kako su ga na pridruživanje momčadi katalonskog velikana nagovorili trener Hansi Flick i sportski direktor Deco. Olmov transfer iz RB Leipziga dugo je bio predmet interesa nogometne javnosti, a njegov golem doprinos španjolskom osvajanju titule prvaka na Euru u Njemačkoj učinio ga je jednim od najtraženijih nogometaša ovog prijelaznog roka. U Barcu je stigao uz odštetu od 55 milijuna eura i mogućih sedam milijuna kroz razne bonuse, a potpisao je ugovor do do 2030. godine.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

LaLiga - Rayo Vallecano v FC Barcelona
1/19

Dio intervjua sastojao se od kratkih odgovora na pitanja. Upitan tko je najbolji suparnički igrač odgovorio je Luka Modrić. Zatim je morao izabrati igrača iz suparničke momčadi kojeg bi želio vidjeti na svojoj strani, a Olmo je ponovio ime hrvatskog kapetana. Osim igranja u La Ligi, ono što povezuje Modrića i Olma jest njihov uspon u Dinamu. Olmo se momčadi hrvatskog prvaka pridružio 2014. godine, šest godina nakon što je otišao upravo iz Barcelone. Obojica su igrali u drugim klubovima, Modrić za Tottenham, a Olmo za Salzburg, prije dolaska na Španjolsko tlo. Olmo je kroz pet godina na Maksimiru izrastao u miljenika navijača, a sada će nastojati ići Modrićevim stopama i upisati svoje ime u povijest španjolskog klupskog nogometa.

Podsjetimo, Dani Olmo je prije dva dana odigrao veličanstveni debi za Barceloninu prvu momčad u utakmici protiv Rayo Vallecana. U igru je ušao u 46. minuti umjesto Ferrana Torresa pri rezultatu 1:0 za protivnika. Momčad je brzo postala iznimno opasna u napadu uz brojne prodore Roberta Lewandowskog, Pedrija i Olma u protivnički kazneni prostor. Što su igrači Vallecana bolje čuvali jednog od te trojice, to se više prostora otvaralo drugoj dvojici. Prvi je to za poravnanje iskoristio Pedri u 60. minuti nakon što ga je prizemnim dodavanjem dobro pronašao Raphinha, a potom je utakmicu na vrlo sličan način okrenuo Olmo u 82. minuti uz asistenciju mladog virtuoza Laminea Yamala. Barcelona s novim sposobnostima u napadu izgleda iznimno opasno i bit će zanimljivo pratiti njihovo natjecanje za titulu prvaka Španjolske, kao i onu pobjednika Lige prvaka.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Komentara 6

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
06:33 31.08.2024.

Olma pitali kojeg igrača želi u Barceloni. Od svih je izabrao balkanskog.

Avatar Make my day
Make my day
18:08 30.08.2024.

Vlasnicima i navijačima Barcelone će biti drago to čuti

AP
A_P30.8.
00:55 31.08.2024.

zna se olmo dobro slihtati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije