ŽELE GA VELIKANI

Olmo dobio ponudu koju je čekao čitav život! Dinamu se smiješi velika zarada

Euro 2024 - Semi Final - Spain v France
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
20.07.2024.
u 08:42

Ukoliko koji klub za Danija Olma izdvoji 60 milijuna eura, Nijemci bi ostvarili profit od 31 milijuna eura. Od tog iznosa Dinamu propada jedna petina, odnosno 6.2 milijuna eura

Španjolski nogometaš Dani Olmo dobio je službenu ponudu za prelazak u Barcelonu, piše Mundo Deportivo uz navode da je ona u pismenom obliku uručena Olmovim agentima. Dodaju kako katalonski div njemačkom klubu za Olma nudi 60 milijuna eura, a potencijalnom novom igraču ugovor na šest godina. Tako bi se rođeni Katalonac iz Terrasse (nedaleko od Barcelone), mogao vratiti u klub iz kojeg je započeo svoj europski nogometni put.

Dani Olmo se već neko vrijeme pokazuje kao sve bolji igrač, a posebno je zasjao na Europskom prvenstvu u Njemačkoj kada je bio jedan od najboljih nogometaša novih kontinentalnih prvaka. Trenutačni ugovor s Red Bull Leipzigom vrijedi mu do kraja sezone 2026/27. U ugovoru je i klauzula prema kojoj može otići ranije ukoliko zainteresirani klub ponudi za njega barem 60 milijuna eura. Rok za aktivaciju klauzule istječe u 20. srpnja, a izgledno je da bi mu cijena mogla bitno porasti.

Olmo i njegovi agenti su uspjeli dogovoriti ostanak tog iznosa na snazi još nekoliko tjedana, što bi itekako moglo poboljšati njegove šanse da ispregovara svoj prelazak u novi klub. Španjolci dodaju kako će Olmo već danas temeljito proučavati Barceloninu ponudu. Pišu i kako će zbog pravila financijskog fair-playa Barca Olmu tijekom prve godine ponuditi nešto manju zaradu, a zatim bi kasnije trebao dobiti povećanje plaće. Isto su učinili kod transfera Roberta Lewandowskog i Ilkaya Gündogana.

GALERIJA Pogledajte kako izgleda djevojka Danija Olma

Euro 2024 - Semi Final - Spain v France
1/6

Barceloni bi konkurenti za Olma mogli biti Manchester City, Manchester United, Atletico Madrid, Bayern i PSG. Ipak, poznato je da je Olmu povratak u Barcelonu itekako prihvatljiva opcija, a ništa protiv njegove odluke neće imati niti Dinamo. Na maksimirski stadion stigao je upravo iz Katalonije još 2014. godine. Pet i pol godina se zadržao u plavome dresu i nastupao za prvu i drugu momčad kluba. Kada se razvio ostvario je transfer u Leipzig za 29 milijuna eura

Ono što je izvrsno za hrvatske prvake jest klauzula koja je uvrštena u Olmov ugovor prilikom zaključivanja tog transfera. U njoj stoji da plavima pripada 20 posto od zarade koju njemački prvoligaš ostvari prilikom Olmovog idućeg transfera. Dakle, ukoliko ga koji klub plati 60 milijuna eura, Nijemci bi ostvarili profit od 31 milijuna eura. Od tog iznosa Dinamu propada jedna petina, odnosno 6.2 milijuna eura.

VIDEO Joško Gvardiol uživa u moru na plažama Novigrada kraj Zadra

Komentara 10

Avatar IvanR
IvanR
09:00 20.07.2024.

A Maminju koji ga je doveo?

MO
Moslavina
09:50 20.07.2024.

To je Mamiceva zasluga, novac proslijediti njemu.

GO
Gof33
10:12 20.07.2024.

koji se jal kod nekih komentara osjeti, neki su stvarno za hitan odlazak do Vrapča, pa momak je odličan igrač, zaslužio da mu se otvaraju nova bolja vrata a i zašto i Dinamo pa u konačnici i Maminjo te sva ekipa koja je oko tog momka ne bi nešto zaradili . . . Ako ne uzme on uzet će neko drugi, ovako je bolje da i HR nogomet nešto od ovg profitira jer je u datom trenutku to ovom momku bila razvojna odskočna daska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije