eredivisie

Opet furiozni Ajax

Ajax - Dinamo
Reuters
11.04.2010.
u 16:58

Nogometaši Ajaxa ostvarili su 11. prvenstvenu pobjedu u nizu slavivši u dvoboju 31. kola nizozemske lige protiv VVV Venla na Amsterdam Areni 7:0 (5:0).

Vodećem Twenteu igrači Martina Jola time su se tri kola prije Eredivisieja kraja ponovno primakli na četiri boda zaostatka.

Bila je to 15. ovosezonska domaća pobjeda amsterdamske momčadi u 16. dvoboju. Jednom su i remizirali. Pred svojom publikom trenutačno su na fantastičnoj gol-razlici od 60-4. Ukupno su ove sezone u nacionalnom prvenstvu zabili 96 golova a primili tek 19.

Ponovno su ih predvodili njihovi najbolji strijelci, Luis Suarez i Marko Pantelić. Obojica su zabili hat-trick, dok je sedmi pogodak bio djelo Urbyja Emanuelsona. Suarez je trenutačno na brojci od 32 prvenstvena pogotka u sezoni iz 30 odigranih utakmica. Pantelić se s nova tri pogotka popeo do zbira od 12 ovosezonskih golova.

Do kraja prvenstva još su tri kola. Ajax (Willem II, Heracles i NEC Nijmegen) ima lakši raspored od Twentea (AZ, Feyenoord i NAC Breda), ali i četiri boda zaostatka. U derbiju kola PSV i Feyenoord su na Philipps stadionu u Eindhovenu odigrali bez pobjednika i bez golova.

Eredivisie, 31. kolo:

PSV – Feyenoord 0:0

Utrecht – Den Haag 0:2

Ajax – VVV Venlo 7:0

Groningen – Willem II 4:0

Redoslijed: 1. Twente 80, 2. Ajax 76, 3. PSV 73, 4. Feyenoord 57, 5. AZ Alkmaar 55...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije