NOVE NEJASNOĆE

Organizatori: U Australiju su ušla dva necijepljena tenisača! Policija: Istražujemo te tvrdnje

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia
SUSANA VERA/REUTERS
06.01.2022.
u 12:19

- Samo jedan liječnik podržao je Đokovićevo medicinsko izuzeće, svi ostali bili su protiv jer nisu dobili dokaze koji bi ih uputili da stanu iza izuzeća. Takva situacija nije bila s ostalim sličnim slučajevima.

Australska granična policija provjerava ulaske u zemlju kako bi otkrila koji su to tenisači navodno uspjeli prijeći granicu bez da su cijepljeni. Naime, iz Tennisa Australia tvrde da su dva tenisača i jedna službena osoba ušli u Australiju uz posjedovanje izuzeća od cijepljenja.

- Novaku Đokoviću zabranjen je ulazak iako ima medicinsko izuzeće, a unazad nekoliko tjedana neki od tenisača na isti su način ušli u Australiju - prenio je The Age tvrdnje iz Tennis Australia.

Ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews također je svjesna tih navoda te se oglasila o njima, ali i navela da ako se pokažu krivima, oni koji su ih širili snosit će odgovornost.

- Granična policija započela je istragu protiv jednog tenisača i jednog službenika, upućena sam u sve. Treba ih pustiti da obave svoj posao, ali ako ne postoje dokazi o tim tvrdnjama, tad ćemo poduzeti potrebne mjere u tom smislu - kazala je za 2GB.

Serbian tennis player Novak Djokovic stands at a booth of the Australian Border Force at the airport in Melbourne, Australia, January 5, 2022. Picture taken January 5, 2022, in this photograph obtained January 6, 2022. via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. Photo: UGC/REUTERS
Foto: UGC/REUTERS

Nije potpuno jasno jesu li na kraju ušla dva tenisača ili jedan, a možda i više njih... no provode se istrage u tom smjeru i nije isključeno da u narednih nekoliko dana bude još deportacija.

- Svaki slučaj je drugačiji, možda oni koji su ušli u Australiju imaju valjanu dokumentaciju - izjavila je Andrews.

Organizatori Australian Opena pak optužuju vlasti da su Đokoviću stvorili probleme samo zato što je jako ime u svjetskim razmjerima pa na njemu rade primjer, a istovremeno im se identični slučajevi "ušuljaju preko praga".

Ali, da u svemu nema političkim konotacija potvrđuju tri izvora, koja su potvrdila identičnu priču za The Age:

- Samo jedan liječnik podržao je Đokovićevo medicinsko izuzeće, svi ostali bili su protiv jer nisu dobili dokaze koji bi ih uputili da stanu iza izuzeća. Takva situacija nije bila s ostalim sličnim slučajevima, kod kojih su postojali uvjerljivi dokazi i potvrđeno im je izuzeće.

Đokovićevi odvjetnici upućuju upravo na sve ove detalje u žalbi.

Komentara 6

DI
Dijon
12:44 06.01.2022.

"Moja poruka je vrlo kratka, ovdje sam da obranim znanstvenu istinu. Cijeli život se bavim mRNA molekulama. Ja dobro znam da se one ugrađiju u genom i da su cjepiva na bazi mRNA vrlo opasna genska terapija i mogu izazivati tumorske bolesti i mijenjati genom naše djece" "Cijepljenje je molekularno tetoviranje i uništavanje budućih generacija. Svi koji vam govore drugačije nemaju pojma i nisu to studirali"

Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:44 06.01.2022.

Istina je vrlo jednostavna i neugodna... Australije je pod tim ekstremnim globalistickim ljevicarima postala najveci koncentracijski logor u povijesti covjecanstva. Ne vjerujem da ti zlocinci imaju nesto posebno protiv Djokovica jer oni na isti nacin teroriziraju i vlastite gradjane. A Djokovic im je dobro dosao da pokazu svijetu kako se u fasistickoj zlocinackoj drzavi prema svima odnose isto, fasisti zele pokazati da su oni "pravedni i strogi"! Na zalost, niti jedan od tensaca nije ustao protiv ovog grubog krsenja ljudskih prava. Nikome izgleda nije ni palo na pamet da se povuce s turnira zbog ove tiranije i time posalje poruku i zlocincima koji provode ovaj teror i poslusnim saucesnicima i ovcama glineng mozga. Velika prilika u borbi protiv svjetskog neofasizma je propustena. Da je Austraian Open otkazan zbog bojkota igraca, i fasistima bi bilo jasnije da njhov zlocinacki plan nece ici bas tako glatko.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
13:00 06.01.2022.

Ovo miriše na osvetu austalske države zvog pokušaj proterivanja RIO TINTA iz Srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije