MINIMALNO, ALI SLATKO

Osijek napokon pobijedio! Na Gradskom vrtu pala Lokomotiva

Osijek i Lokomotiva susreli se u 35. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
15.05.2022.
u 18:57

Momčad Nenada Bjelice bila je u svojevrsnoj krizi proteklih mjesec dana, zbog koje je izgubljena mogućnost lova na titulu, ali i drugo mjesto.

U susretu 35. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Lokomotivu 1:0 osiguravši treće mjesto u prvenstvu.

Domaćin je posve zasluženo stigao do pobjede, a pogodak odluke zabio je Mihael Žaper u 26. minuti.

Osijek je već u četvrtoj minuti imao odličnu priliku. Fućak je ubacio s lijevog krila, Caktaš je pucao, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 13. minuti je zaprijetio Fućak, ali nije bio precizan. U 20. minuti gosti su uputili prvi udarac prema osječkim vratima. Aliyu je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije to bila ozbiljnija prijetnja.

15.05.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, NK Osijek - NK Lokomotiva. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek je zasluženo poveo u 26. minuti. Lovrić je izveo korner, Jurčević nije najbolje pucao, ali je lopta na drugoj stativi došla do Žapera koji je zabio svoj peti pogodak ove sezone u HNL-u.

U završnici prvog dijela Fućak je ponovo bio blizu gola, pucao je sa 18 metara, ali nije pogodio.

Korak do drugog pogotka Osijek je bio u 59. minuti, no Fiolić je pogodio gredu. Lokomotiva je mogla izjednačiti u 71. minuti, no Kulenović nije bio precizan.

Osijek je ovom pobjedom osigurao treće mjesto na ljestvici, kolo prije kraja ima šest bodova više od četvrtoplasirane Rijeke. Lokomotiva i dalje peta sa 46 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mrbr
mrbr
23:34 15.05.2022.

Da nisi prodao Bočkaja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije