KRENULI U KUPOVINU

Osijek pronašao zamjenu za Miereza. Uz njega stižu još tri važna pojačanja

Osijek: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: NK Osijek - FCI Levadia Tallinn
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/2
27.08.2024.
u 16:47

.U obrani bi redove trebao zgusnuti talijanski stoper Alessandro Tuia, na krilu bi mogli vidjeti Henanija poznatog po igrama u Portu, a veznom redu bi se trebao priključiti mladi Tiago Dantas

Slovenski napadač Arnel Jakupović uskoro će postati novi igrač Osijeka. Za odštetu od oko milijun eura trebao bi otići iz Maribora, a u hrvatskom prvoligašu zauzet će ulogu Ramona Miereza koji je nedavno otišao u katarsku Al Jaziru. Osijek je iskoristio Jakupovićevu želju da ne produži ugovor sa slovenskim klubom i dogovorio prijeko potrebno pojačanje. Jakupović je u 283 nastupa zabio 122 gola i asistirao 27 puta.

Prošle sezone je u ligi zabio 17 golova, a i ove je u dobroj formi. Za sada je u 12 nastupa postigao sedam golova. Uz njega bi Osijek trebao dovesti još tri pojačanja. U obrani bi redove trebao zgusnuti talijanski stoper Alessandro Tuia koji je za sada igrao za talijanske prvoligaše i drugoligaše.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Osijek: Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske Lige: NK Osijek - FCI Levadia Tallinn
1/19

Bez odštete bi se Osijeku trebao pridružiti 33-godišnji portugalski krilni napadač Hernani. Najpoznatiji je po svojim igrama u momčadi Porta. Za njih je nastupio pedesetak puta, a 2018. godine je u dresu portugalskog velikana podigao trofej državnog prvaka. Posljednji klub za koji je igrao je bio saudijski drugoligaš Al-Najma.

Posljednje, ali ne manje važno pojačanje je 23-godišnji veznjak Tiago Dantas koji stiže iz Benfice. U portugalskom klubu nije se uspijevao izboriti za potrebne mu minute i uglavnom je vrijeme provodio na posudbama. U Osijeku će odraditi treću posudbu zaredom. Prvi angažman bio mu je u PAOK-u gdje je u 39 utakmica zabio pet golova uz dvije asistencije i gdje je upoznao Josea Botu. Drugu je posudbu odradio u AZ Alkmaaru uz učinak od jednog gola i jedne asistencije u 29 nastupa.

Komentara 1

OS
osijek68
18:43 27.08.2024.

33 godisnji igrac koji dolazi iz saudijske druge lige je pojacanje za Osijek???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije