Drama u završnici

Osijek šokirao Hajduk u sudačkoj nadoknadi i odnio bod s Poljuda!

Hajduk - Osijek
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/12
01.03.2016.
u 21:05

Torcida je nakon utakmice zvižducima ispratila bijele.

Hajduk i Osijek na Poljudu su u susretu 25. kola MAXtv Prve HNL podijelili bodove (2:2), a više ipak mora žaliti momčad Damira Burića jer je prosula bodove u sudačkoj nadoknadi. 

Gosti su u Split stigli bez petorice standardnih igrača zbog žutih kartona, a nakon susreta s Lokomotivom imali su samo jedan dan odmora. Hajduk je slavio u četiri od pet posljednjih susreta s Osijekom, no zadnji okršaj, u studenom, pripao je momčadi iz Gradskog vrta. Inače, ovo je bila prilika za obje momčadi da upišu pozitivan rezultat nakon dva uzastopna poraza. Od Splićana su bolji bili Slaven Belupo i Rijeka, a od momčadi iz Gradskog vrta Slaven i Lokomotiva.  

Osijek je već u devetoj minuti šokirao Poljud na kojem se okupilo nešto više od 6.000 gledatelja. Nakon brze akcije Lesjak je ubacio loptu Šorši, a igrač Osijeka je pobjegao Nižiću i mirno pogodio donji desni kut za vodstvo.

Ali Hajduk se odmah vratio i to sjajnim pogotkom Tina Svena Sušića u 12. minuti. Pucao je sa 25 metara i pogodio gornji lijevi kut Žitnjakovog gola.

Sušić je zaprijetio i u 20. minuti, ali njegov udarac završio je na gredi.

Preokret Hajduka dogodio se u 36. minuti. Lopta ubačena pred gol Osijeka stigla je do Zorana Nižića na drugoj vratnici, a on je prebacio Žitnjaka za 2:1. 

Pred kraj prvog poluvremena stigla je loša vijest za momčad Zorana Zekića jer se ozlijedio iskusni Aljoša Vojnović.

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme gledatelji na Poljudu nisu vidjeli izrazitu priliku za pogodak, a onda potpuni šok u petoj minuti sudačke nadoknade! Osječani su bacili sve u napad kako bi stigli do boda i to im se isplatilo. Mandićeva povratna lopta stigla je do Mioča kojeg nisu ispratili domaći igrači, a njegov udarac, iako je bio blizu, Kalinić nije uspio obraniti. 

Kad je sudac Bebek odsvirao kraj, uslijedile su salve zvižduka domaćih navijača.

Hajduk: Kalinić, Milić, Bilji, Jefferson, Juranović, Maloku, Nižić, Bencun, Sušić, Roguljić, Vojković

Osijek: Žitnjak, Špičić, Vojnović, Radotić, Lesjak, Škorić, Šorša, Šarić, Matas, Lukić, Knežević

>>Arteaga je doveden kao pojačanje, a nije ni među 18!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Komentara 57

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:09 01.03.2016.

ne pomaže ni sudac.... ni mafijaški odvjetnik.... Bilo mi je žao Hajduka do večeras, a sad više nimalo. Nije ni toliko jadan koliko je smiješan. I naravno, za to je kriv Mamić.

Avatar feudalac
feudalac
20:29 01.03.2016.

...ahahahaaa koji je to antinogomet, i mutavi brbić i bubuljičavi mafijaški odvjetnik lj.p.v. bi htjeli voditi glavnu riječ u hrvatskom nogometu. Pa ovi hajdukovi balvani ne znaju spojiti dva dodavanja, napucavanje lopte bez veze i onda svi za njom... ahahaaaaaaa, veli komentator na arena sportu da smo vidjeli dobru nogometnu predstavu, to je možda dobro za one našmrkane torcidaše.

Avatar Abcda
Abcda
20:36 01.03.2016.

Nagrada 15 dana u hotelu Meridien-Lav onomu sto zna nabrojati tri hajdukova igraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije