Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 godina poslije

Otkrivamo što rade zlatni Portugalci: Kaleb je ronilac, Šprem u turizmu, Džomba radi u građevini

Hrvatski rukometaši nastup na EP-u u Švicarskoj 2006. godine završili na 4. mjestu
Slavko Midzor/PIXSELL
02.02.2023.
u 07:00

Desni vanjski bio je Pero Metličić, danas trener u klubu Akademija Balić-Metličić. U vanjskoj liniji još su bili Blaženko Lacković, Davor Dominiković, Tonči Valčić te Denis Špoljarić kao specijalac za obranu. Lac je pomoćni trener u Hamburgu. Valčić i Špoljarić donedavno su bili pomoćni treneri u PPD Zagrebu

Gdje su i što danas, dvadeset godina poslije, radi naših 17 igrača koliko ih je bilo u Portugalu kada je osvojeno zasad jedino zlato hrvatske reprezentacije? Vratari su bili Mario Kelentrić, Vlado Šola i Valter Matošević. Sva trojica su i dalje u rukometu. Mario je danas trener vratara u njemačkom Gummersbachu, Vlado Šola trener je rukometaša Dugog Sela, a Valter Matošević vodi Rudar iz Labina.

18.01.2023. Zagreb-Bivsi rukometas Vlado Sola. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na crti su bili Božidar Jović, Igor Vori i Renato Sulić. Od njih trojice trener je samo Igor Vori koji je također u Njemačkoj. Sjedi na klupi drugoligaša Grosswallstadta. Božidar Jović glavni je menadžer kluba PPD Zagreb dok je Renato Sulić trenutačno izvan rukometa, a donedavno je igrao.

Desna krila bili su Mirza Džomba i Vedran Zrnić, a lijeva Nikša Kaleb i Goran Šprem. koji je cijelo prvenstvo bio na tribini, kao rezerva. Džomba se bavi građevinom, rukomet ga trenutačno ne zanima. Zrnić je sportski direktor kluba Nexe iz Našica, dok je Nikša Kaleb zaposlen kao ronilac, trenutačno radi na održavanju Pelješkog mosta. Goran Šprem radi kao izvršni direktor sportskog turnira u agenciji Uniline.

29.01.2007., Koeln, Njemacka - Svjetsko rukometno prvenstvo, trening hrvatski rukometasa uoci cetvrtfinalnog ogleda s Francuskom. Ivano Balic, Mirza Dzomba."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL"n
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Srednji vanjski bili su Ivano Balić i Slavko Goluža. Zanimljivo je da je Balić još uvijek član stručnog stožera hrvatske rukometne reprezentacije. Bio je desna ruka izbornika Hrvoja Horvata. Slavko Goluža danas je trener rukometaša PPD Zagreba, najboljeg hrvatskog kluba. Sjajno mu je krenulo u elitnoj skupini Lige prvaka kada je u tri utakmice osvojio pet bodova.

Desni vanjski bio je Pero Metličić, danas trener u klubu Akademija Balić-Metličić. U vanjskoj liniji još su bili Blaženko Lacković, Davor Dominiković, Tonči Valčić te Denis Špoljarić kao specijalac za obranu. Lac je pomoćni trener u Hamburgu. Valčić i Špoljarić donedavno su bili pomoćni treneri u PPD Zagrebu, no od drugog dijela sezone ostali su bez posla. Davor Dominiković također je rukometni trener, ali trenutačno bez angažmana. S juniorima Hrvatske osvojio je srebro godine na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2019..

24.01.2008., Stavanger, Norveska - Europsko rukometno prvenstvo, grupa I: Hrvatska - Norveska. Igor Vori, petar Metlicic, Blazenko Lackovic, Denis Spoljaric."nPhoto: Slavko Midzor/PIXSELL"n
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Lino Červar donedavno je bio koordinator za muški rukomet HRS-a, više o tome OVDJE, a Irfan Smajlagić je izbornik Bosne i Hercegovine. 

Komentara 2

JS
John_Smith
12:03 02.02.2023.

ponosni na to vrijeme i tu ekipu

DU
Deleted user
11:24 02.02.2023.

Svi se negdje UHLJEBILI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije