SUSPENDIRAN ZBOG DOPINGA

Otkriveno što je Vušković rekao pred sudom: Ni najgorem neprijatelju ne bih ovo poželio

Nastavlja se su?enje u slu?aju dopinga profesionalnom nogometašu HSV-a Vuškovi?u
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
1/4
30.03.2023.
u 20:39

Podršku su mu iskazali Hrvatski nogometni savez i njegov bivši klub Hajduk. Istaknuo je da je nevin i nada se da će 'noćna mora završiti'.

Službeno je poznata odluka o suspenziji za hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića, člana HSV-a, koji je jesenas pao na dopinškom testu, a donio ju je sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB). Iako je Vušković prije samo deset dana odbio nagodbu, kojom bi bio suspendiran na tek godinu dana, uvjeren u svoju nevinost te da može doći do pozitivnijeg ishoda, na kraju će morati pauzirati čak dvije godine. 

Njegov bivši klub Hajduk oglasio se na društvenim mrežama i, kao i Hrvatski nogometni savez, izrazio podršku hrvatskom stoperu koji proživljava najteže trenutke u karijeri. 

- Cestom ponosa, čista srca i obraza... Mario, uz tebe smo - objavili su bijeli na klupskom Facebook profilu. 

Vušković je, pak, otkrio što je rekao na sudu. 

09 February 2023, Hesse, Frankfurt/Main: Mario Vuskovic (M), player of the second division soccer club Hamburger Sportverein (HSV), arrives in the courtroom of the Sports Court of the German Football Association (DFB) on the second day of the trial. A doping control carried out on the player on September 16 had revealed the presence of exogenous erythropoietin (EPO). Photo: Frank Rumpenhorst/dpa Photo: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA

- Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti - izjavio je.

Vušković je u ljeto 2021. godine prešao iz Hajduka u njemački HSV na posudbu za 1,2 milijuna eura. Njemački drugoligaš otkupio je njegov ugovor prošlo ljeto za tri milijuna eura jer je bio zadovoljan prezentacijama mladog vatrenog. Bio je standardan u obrani poznatog kluba, a ugovor mu traje do ljeta 2025. Suspenzija mu istječe 14. studenog 2024. godine, ostaje za vidjeti hoće li raskinuti ugovor ili će se voditi kao igrač momčadi iz Hamburga. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije