POGLED

Otpor sistemu! Zbog toga što žele pošteniji Dinamo

Maksimir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.05.2014.
u 10:00

Represija koja se cijelu sezonu provodi na istoku (na sjeveru su Boysi koji su “okrenuli spitku”, priklonili se gazdi, a njihove kaznene prijave više ne vrijede na popisu zabranjenih) doživjela je kulminaciju u srijedu navečer.

Prvi put nakon rujna 1990. odjenuo sam plavu majicu s kapuljačom i popeo se na istok. Sa mnom je bio mladi kolega koji poznaje današnje Boyse i došao je napisati priču. Želio sam vidjeti dečke koji ne prihvaćaju model Zdravka Mamića.

A “Mamić – Dinamo to sam ja!” označio je tu skupinu isključivo huliganskom, uspio je u to uvjeriti i HNS i MUP. Ne kažem da im baš ti Boysi nisu dali povoda, jer dio su navijačkog folklora i tučnjave zbog kojih se treba pritvarati i kazneno prijavljivati. No, represija koja se cijelu sezonu provodi na istoku (na sjeveru su Boysi koji su “okrenuli spitku”, priklonili se gazdi, a njihove kaznene prijave više ne vrijede na popisu zabranjenih) doživjela je kulminaciju u srijedu navečer. Svi su Boysi nakon utakmice bili privedeni.

Otišao sam prije kraja, a žao mi je što nisam ostao. Bio bih priveden jer ni ja nisam sjedio na svojem mjestu, što piše u Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim terenima. Ali zašto to ne vrijedi za sjever? Pjesma Otpor sistemu, iz grla 200-tinjak “ranjenih Boysa” zato što “prva ekipa” ima zabranu dolaska na stadion, djelovala je hrabro, prkosno. I tako svi na kraju muku muče s njima jer ih žele spriječiti u borbi za pošteniji Dinamo. Klub u koji me tata učlanio 1971. Klub koji više nema ni dušu, ni publiku, samo diktaturu i jednog člana.

>> 'Ovo nije padalo na pamet ni komunistima ni Canjugi!'

Ključne riječi

Komentara 71

PE
pedroso
15:21 10.05.2014.

Bio jednom jedan Dinamo.......

LE
lepi77
10:45 10.05.2014.

Da li ce vise itko reagirati na ovo u ovoj drzavi apsurda? Ljudi se uhicuju i dobivaju zabrane sa javljanjem u policijsku stanicu gdje moraju prijaviti boravak za vrijeme utakmice,dakle kucni pritvor,zbog ne sjedenja na svom sektoru???? Policija u sluzbi ratnog profitera i kriminaca,ostojic mu javno p... K....pa kad je dosta vise? Di je sad onaj cicak i njegov hho koji se tako trudi pisati o nasilju na stadionu? Da vidim sad komentar o bbb ima i sdpu,nema vas bas po pprtalima a placenici?kak obranit gazdu a sa ostojicem uhicuje ljude koji ne sjede na svojim mjestima na praznoj tribini?

IV
IvanZGB
12:24 10.05.2014.

mamiću odlazi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije