STRANCI Barić smatra da su borni strani igrači u Dinamu bili najveći Vlakov hendikep

Otto Barić: Vlak je radio dobro, njegovo smjenjivanje je nekorektno!

06.03.2009.
u 08:32

Iskusni stručnjak Otto Barić zgražao se jučer zbivanjima u Maksimiru. Šokirala ga je odluka Dinamove uprave o smjenjivanju Marijana Vlaka.

– U ovom trenutku nije važno tko je novi Dinamov trener, nego način na koji je otišao Vlak. To je smiješna odluka! Marijan Vlak je, osim Slepičke, dobio igrače koje nije birao, i svaki klub na svijetu, osim Dinama, tome bi treneru dao najmanje godinu dana na klupi.

Zaostatak minimalan

Vlaka je pokopao poraz na Poljudu?

– Molim vas, Vlak je izgubio jednu, samo jednu utakmicu! I to od izravnoga suparnika za naslov prvaka, koju bi možda izgubili i drugi treneri, jer pritisak i agresivnost hajdukovaca zaista je bilo teško izdržati. Taj poraz nije bio nikakva tragedija, jer Dinamov zaostatak za Hajdukom je minimalan i modri imaju realne izglede za naslov prvaka.

Stranci su hendikep

Što je bio najveći Vlakov hendikep?

– Toliki broj stranaca je grozan hendikep! A Hajduk je dobio samo jedno veliko pojačanje, svoga dečka Vejića, koji nema problema s prilagodbom. No, Vlak je svejedno izvukao maksimum iz momčadi i sve je dobro radio. On je pobijedio Slaven Belupo i Zagreb, u vašim novinama dobio je sedmicu, znači da je Dinamo bio dobar. Nije bilo nikakvog razloga za smjenjivanje.

Otto Barić želi sve najbolje novome šefu svlačionice Krunoslavu Jurčiću. On je došao u Dinamo zajedno s Barićem 1996. godine i bio je jedna od najjačih karika u tadašnjoj šampionskoj momčadi.

– Moja reakcija nema veze s Jurčićem, isto bih kazao da je izabran bilo tko drugi. Samo ne podržavam takvu politiku, a treneri su, nažalost, postali potrošna roba. To prema Vlaku je baš nekorektno, pitam se zašto su ga onda uopće angažirali! – zaključio je Otto Barić, čovjek koji je upravo Vlaku prije 12 godina prepustio Dinamovu klupu.

Dodao je kako i s nesuđenim trenerom modrih Lončarevićem ima korektan odnos i kako su “nekidan, zajedno sa Slavenom Zambatom, tri sata pričali o Dinamu”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije