UOČI DERBIJA

Otvoren je uzbudljiv vikend u Ligama petice! Ovo su rezultati prvih utakmica

Premier League - Leicester City v Nottingham Forest
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/6
Autori: vecernji.hr, Hina
26.10.2024.
u 02:00

Leicester City je izgubio od Nottingham Foresta rezultatom 1-3 (1-1). Mainz je remizirao s Borussijom iz Moenchengladbacha, a konačan rezultat je bio 1-1 (0-0). Rennes je kao domaćin svladao Le Havre s minimalnih 1-0 (0-0). Nogometaši Udinesea su pred svojim navijačima svladali Cagliari sa 2-0 (1-0). Torino je pobijedio pred svojim navijačima Como sa 1-0 (0-0), a Sevilla je s 2-0 (2-0) uzela pobjedu nad Espanyolom

Nogometaši Seville su pobjedom 2-0 (2-0) na gostovanju kod Espanyola otvorili 11. kolo španjolskog nogometnog prvenstva. Oba pogotka za andaluzijsku momčad postigao je Dodi Lukebakio (20, 45). Sevilla sada ima 15 bodova i privremeno se popela na deveto mjesto, a Espanyol je sa 10 bodova ostao na 15. poziciji. Vodeća Barcelona ima 27 bodova, tri više od branitelja naslova Real Madrida, uoči subotnjeg 'El Clasica' (21 sat), koji će biti odigran na stadionu Santiago Bernabeu u španjolskoj prijestolnici. 

Serie A

Nogometaši Torina pobijedili su pred svojim navijačima Como sa 1-0 (0-0) u 9. kolu talijanske Serie A. Jedini pogodak na utakmici postigao je Alieu Njie u 75. minuti, samo 10 minuta nakon što je ušao u igru. Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić bio je početnom sastavu Torina i igrao je do 72. minute. Torino je sa 14 bodova privremeno skočio na šesto mjesto, a Como je sa devet bodova ostao na 14. poziciji.

U prvoj utakmici 9. kola nogometaši Udinesea su pred svojim navijačima svladali Cagliari sa 2-0 (1-0). Strijelci za petu pobjedu momčadi iz Udina bili su Lorenzo Lucca (38) i Keinan Davis (78). Cagliari je od 30. minute bio s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Antoine Makoumbou. Udinese je sa 16 bodova skočio na četvrtu poziciju, izjednačivši se s trećeplasiranim Juventusom koji ima utakmicu manje. Napoli je na vrhu sa 19 bodova, a drugi je Inter sa 17 iz osam nastupa. Cagliari je doživio četvrti poraz i sa devet bodova ostao na 15. poziciji.

GALERIJA Kruže fotke novog stadiona Hajduka, navijači zgroženi: 'Ovo je kao torta na dječjem rođendanu'
Premier League - Leicester City v Nottingham Forest
1/5

Ligue 1

U prvoj utakmici 9. kola francuskog nogometnog prvenstva Rennes je kao domaćin svladao Le Havre s minimalnih 1-0 (0-0). Strijelac gola vrijednog tri boda bio je Andres Gomez u 54. minuti. Gosti su kraj utakmice dočekali s desetoricom, jer je u sučevom dodatku na kraju Christopher Operi za nesportsko ponašanje "nagrađen" dvama žutim kartonima. Rennes je pobjedom došao do 11 bodova i privremeno sa 13. mjesta skočio na osmo. Le Havre je sa šest bodova ostao na 16. poziciji. Vodeći PSG i Monaco imaju po 20 bodova. 

Bundesliga

Prva utakmica 8. kola njemačke Bundeslige odigrana je u Mainzu, gdje je istoimeni domaćin remizirao s Borussijom iz Moenchengladbacha, a konačan rezultat je bio 1-1 (0-0). Mainz je poveo u 55. minuti autogolom Stefana Lainera, a samo dvije minute poslije konačnih 1-1 postavio je Tim Kleindienst. Borussia je ovim bodom privremeno skočila na devetu poziciju sa 10 bodova, a Mainz je ostao na 12. mjestu sa devet. Vodeći dvojac, Bayern i RB Leipzig, imaju po 17 bodova, a Freiburg je treći sa 15.

Premier liga

Leicester City je kao domaćin u prvoj utakmici 9. kola engleske Premier lige izgubio od Nottingham Foresta rezultatom 1-3 (1-1). Gosti su poveli u 16. minuti pogotkom Ryana Yatesa, no Jamie Vardy je svega sedam minuta kasnije domaćinu odnio izjednačenje. Drugim je poluvremenom dominirala gostujuća momčad te su svoju pobjedu osigurali golovima dvostrukog strijelca Chrisa Wooda u 47. i 60. minuti. Forest je ovom pobjedom barem privremeno zauzeo peto mjesto s 15 bodova, dok je Leicester 14. sa devet. Vodeći je i dalje Liverpool s 21 bodom, a u stopu ga slijedi Manchester City s 20 bodova. Iza njih su na 17 bodova izjednačeni Arsenal i Aston Villa.

VIDEO Što Dinamu treba za prolaz u nokaut fazu LP-a? Značajno su mu porasle šanse nakon Salzburga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije